avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Export Elvetia
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Export Elvetia

Trebuie sa producem si sa exportam pentru un client persoana juridica - in Elvetia - un articol care cuprinde marfuri provenite din Romania si C.E. Suma nefiind mare, care este varianta legala astfel incat si noi in contabilitate sa putem emite factura in euro fara TVA si clientul sa poata scadea cheltuiala ? Multumesc anticipat. Mentionez ca nu avem numar EORI si nu am facut pana acum export, dar nici nu putem factura persoane fizice.
Cel mai recent răspuns: Andra Denise Dinca , Avocat 22:40, 11 August 2011
Factura o emiteti in lei, iar in cuprinsul acesteia specificati si suma echivalenta in euro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite victorSuta victorSuta Salutare! Am infiintat un start-up in domeniul IT si am ca prim client potential un spital de stat din Muntenegru. M-ar interesa taxele si impozitele pe ... (vezi toată discuția)
Tva extracomunitar ContSters79137 ContSters79137 Ofer consultanta unei firme din Elvetia (tara non-UE) pentru niste probleme pe care le are in calitate de actionar la o firma din Romania. Urmeaza sa facturez ... (vezi toată discuția)
Import din china in romania, export catre spania AndreeaPralea AndreeaPralea Buna seara! As vrea sa imi infiintez o firma care sa importe telefoane din China si sa exporte mai departe in Spania. Pot sa fiu din primul exercitiu ... (vezi toată discuția)