avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inmatriculare auto cumparat de la intermediar
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inmatriculare auto cumparat de la intermediar

Salut,

O problema cu care am vazut ca se confrunta multi.
Am cumparat si eu o masina de la un intermediar din Ploiesti. El nu este trecut in cartea masinii ca si proprietar, ci doar persoana de la care a cumparat acesta masina. In consecinta am primit certificatul fiscal al proprietarului masinii, dar nu si a intermediarului.
Am inteles ca intermediarul acum trebuie sa mearga la finante si sa puna masina in evidenta si apoi sa o scoata pentru a putea obtine certificatul fiscal pe care sa mi-l trimita mie ca sa inmatriculez masina ?
Culmea este ca intermediarul a facut contractul de vanzare si cumparare direct intre mine si proprietarul trecut in cartea masinii ceea ce nu cred ca in regula si ca trebuia facut contractul intre mine si intermediar, nu ? Oricum asta nu e o problema grava pentru ca se poate face contractul pe calculator si printat, dar mai dificil e pana obtin certificatul fiscal de la intermediar, nu ?
Totusi voi avea nevoie si de certificatul fiscal de la proprietar, sau ajunge cel de la intermediar ?

Astept raspunsurile voastre ca sunt in dilema ca mi s-a refuzat odata dosarul de inmatriculare la politie :(
buna ziua te pot ajuta cu raspunsul.tu trebuie sa ai certificatul de la financiar cel din care reiese ca s-a radiat masina , datat in aceeasi luna cand ai incheiat contractul de vanz cump si acel certificat iti trebuie de la propietarul sau cel cu care ai incheiat contractul
Proprietarul care e trecut in acte a radiat masina, dar intermediarul nu a inmatriculat-o pe el. Practic el trebuie sa mearga sa o introduca in evidenta si apoi sa o scoata pentru a-mi putea da mie cerificatul fiscal, nu?
Contractul de vanzare cumparare a fost facut la o firma, dar a fost facut intre mine si proprietarul trecut in acte, ceea ce nu cred ca e ok pentru ca trebuia facut intre mine si intermediar, atat timp cat prorietarul a radiat masina, nu ?
si ti-a dat vreun certificat?daca nu ti-a dat mai bn vorbeste cu propietarul si sa- ti dea el asa e mai usor si ptr tine ptr ca deobicei intermediarii au datorii si de aceea nu iti dau ei certificat fiscal,
De la proprietar am certificat fiscal dar nu mai e valabil ca masina a stat cateva luni la intermediar si acum astept dupa intermediar sa imi trimita certificatul fiscal asta dupa ce pune in evidenta masina la finante si o scoate din nou.
Daca nu primesc de la intermediar ce e de facut totusi ? :(
nu cred ca intermediarul iti va da certificat ptr ca va plati amenda la financiar ca nu a inregistrat-o la timp .sfatul meu este sa te duci la financiar si sa vorb cu cineva sa te rogi si sa platesti impozitul din urma si sa scapi ca daca trece 30 de zile de la cumparare si nu o inregistrezi platesti amenda si este 500 ron
bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua taxa aberanta! porumbel2007 porumbel2007 Buna ziua am si eu o intrebare cineva a cumparat o masina dacia de la mine eu fiind intermediar i-a facut autentificarea ieri dar nu a mai apucat sa o inscrie ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto fara certificat fiscal diana1811 diana1811 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie legat de situatia urmatoare: Am cumparat o masina de la un intermediar (persoana nu este trecuta ... (vezi toată discuția)
Acte auto costyy73 costyy73 Am cumparat o masina ,la care am primit certificat fiscal si restul de acte necesare .Eu am inregistrato fiscal la primarie ,dar nu am inmatriculato si vreau ... (vezi toată discuția)