avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor

Tatal meu a decedat si avea o pensie de 871 roni,iar mama are o pensie de 350 roni.Poate beneficia si de pensie de urmas sau trebuie sa renunte la pensia ei?
Am uitat sa mentionez ca mama nu a lucrat la stat,ci a lucrat croitorie si platea ca sa poata avea si ea o pensie care era cam 100 roni si de cind au dat prin lege ca cea mai mica pensie sa fie 350 roni i s-a marit si ei.Nu se poate ca sa o pastreze si pe a ei si jumatate din a tatalui?
Ultima modificare: Luni, 15 August 2011
ANILIX, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 21:43, 15 August 2011
Mama poate opta pentru pensia de urmas, care reprezinta 1/2 din pensia tatalui, cu conditia sa renunte la pensia dansei.
Legea 263/2010

Art. 92
Sotul supravietuitor care are dreptul la o pensie proprie si indeplineste conditiile prevazute de lege pentru obtinerea pensiei de urmas dupa sotul decedat poate opta pentru cea mai avantajoasa pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Si pensie proprie si pensie de urmas? dddd dddd Buna seara. Ma repet cu o intrebare va rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarea situatie: sotul a murit, a avut o pensie de 900 ron iar sotia o pensie de 350 ... (vezi toată discuția)
Pensia de urmas uci uci Buna,am o intrebare pentru mama mea care este in pensie la limita de varsta si vreau sa stiu daca este in drept sa primesca si pensie de urmas dupa tatal meu ... (vezi toată discuția)
Pensia de urmas laslau laslau intrebarea mea este daca mama mea poate renunta la pensia ei in favoarea pensiei tatalui meu decedat care avea o pensie mai mare (vezi toată discuția)