avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune in regres
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune in regres

onorariul de succes achiat de client ca urmare a solutionarii favorabile...actiunii clientului ...poate fi recuperat?
E discutabia actiunea in regres, asa-i?
in situatia depunerii la dosarul clientului ce plateste onorariul de succes a contractului de asistenta, deci anterior solutionarii cauzei clientului..cu solicitarea la instanta cum ca cheltuielile..TOATE ( onorariul de succes cat si ratele la onorariu ) se achiata pe cale separata, mai este cat de cat discutabila recuperarea restului de onorariu si onorariului de succes.. in actiunea de regres?


poate fi redus onorariu de succes de catre instanta?
poate fi redus la cerea partii care a pierdut procesul....respectiv in actiunea in regres:">
Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2011
ContSters214051, utilizator
In Romania nu este cristalizata, inca, o practica privitoare la posibilitatea recuperarii de la partea care a pierdut procesul, a onorariului de succes platit de cealalta parte.
Intr-o hotarare a Înaltei Curti de Casatie si Justitie se apreciaza ca onorariul de succes nu trebuie considerat in sarcina partii care a pierdut procesul, intrucat acest onorariu reprezinta o bonificatie pe care clientul a inteles sa o acorde avocatului.
Gasiti aici aceasta hotarare judecatoreasca : [ link extern ] .
pare donatie ...zici..si nu are nicio legatura cu cauza
dar nu este actiune in regres. este o actiune separata de recuperare a cheltuielilor de judecata. da, instanta are dreptul sa reduca onorariul avocatului.
Alimanescu George a scris:

In Romania nu este cristalizata, inca, o practica privitoare la posibilitatea recuperarii de la partea care a pierdut procesul, a onorariului de succes platit de cealalta parte.
Intr-o hotarare a naltei Curti de Casatie si Justitie se apreciaza ca onorariul de succes nu trebuie considerat in sarcina partii care a pierdut procesul, intrucat acest onorariu reprezinta o bonificatie pe care clientul a inteles sa o acorde avocatului.
Gasiti aici aceasta hotarare judecatoreasca : [ link extern ] .


alimanescule multumesc frumos...pentru postarea si mai ales pentru link

insa eu nu sunt de acord pentru ca apreciez ca am temei sa cer onoraiul -indiferent de cum e el-forfetar, de succes.,etc.. de la cel care cade in pretentii
e adevarat ca instanta poate sa-l reduca, insa nu cred ca poate sa nu-l acorde..
e o discutie cine poate sa ceara reducerea..

o sa incerc si va tin la curent..sper ca pana in 2015 sa termin:(
Astept cu nerabdare si curiozitate sa aflu cum se va finaliza.
Mult succes! :thumbup:

Alte discuții în legătură

Reducere onorariu avocat in cadrul executarii silite  Boncu Constantin Boncu Constantin Buna ziua, am executat silit o hotarare de partaj - punere in posesie a unui teren; debitorul a formulat o contestatie la o executare silita care are un ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat exagerat ContSters190226 ContSters190226 Doresc un sfat in legatura cu urmatorul subiect: Am chemat in judecata Comisiile de fond funciar din doua judete pentru a fi obligate sa ma puna in ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes solicitat dupa judecarea cauzei - somatie de plata!!! CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna seara. Reprezint o societate, care este debitoare intr-un litigiu in care creditoarea şi-a întemeiat acţiunea pe dispoziţiile OUG 119/2007. Actiunea ... (vezi toată discuția)