avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune in regres
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune in regres

onorariul de succes achiat de client ca urmare a solutionarii favorabile...actiunii clientului ...poate fi recuperat?
E discutabia actiunea in regres, asa-i?
in situatia depunerii la dosarul clientului ce plateste onorariul de succes a contractului de asistenta, deci anterior solutionarii cauzei clientului..cu solicitarea la instanta cum ca cheltuielile..TOATE ( onorariul de succes cat si ratele la onorariu ) se achiata pe cale separata, mai este cat de cat discutabila recuperarea restului de onorariu si onorariului de succes.. in actiunea de regres?


poate fi redus onorariu de succes de catre instanta?
poate fi redus la cerea partii care a pierdut procesul....respectiv in actiunea in regres:">
Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2011
ContSters214051, utilizator
milicadamian a scris:

mda..
gandeam ca daca CEDO spune ca reclamantul poate achita onorariul si mai incolo.....


O solutie interesanta in privinta sumelor, reprezentnd onorariu de avocat, solicitate cu titlu de cheltuieli de judecata a fost pronuntata de Curtea Europeana a Drepturilor Omului in cauza Sabou si Parcalab impotriva Romaniei


Totusi nici Conventia EDO, nici Constitutia Romaniei, nici alte legi nu prevad ca procedura interna a Curtii EDO ar fi izvor de drept. E cam suspect sa iei ca temei modul in care CEDO acorda cheltuieli de judecata, atat timp cat n-a fost vreun stat semnatar al Conventiei condamnat pentru ca ar avea o procedura interna diferita. E ca si cum ai spune ca actiunile in Romania se pot introduce in portugheza pentru ca CEDO le accepta astfel.

Ultima modificare: Marți, 30 August 2011
eumarian, utilizator
eumarian a scris:

...
E cam suspect sa iei ca temei modul in care CEDO acorda cheltuieli de judecata, atat timp cat n-a fost vreun stat semnatar al Conventiei condamnat pentru ca ar avea o procedura interna diferita. E ca si cum ai spune ca actiunile in Romania se pot introduce in portugheza pentru ca CEDO le accepta astfel.



eh... lasa eu ma gandeam la o aparare ...mai vad...
dar ma amuza cum suna ""E cam suspect..."

dar ce parere ai de
CAP. 2 Revizuirea hotararilor
Art. 322
Revizuirea unei hotarari ramase definitiva in instanta de apel sau prin neapelare, precum si a unei hotarari data de o instanta de recurs atunci cand evoca fondul, se poate cere in urmatoarele cazuri: ...
...

9. daca Curtea Europeana a Drepturilor Omului a constatat o incalcare a drepturilor sau libertatilor fundamentale datorata unei hotarari judecatoresti, iar consecintele grave ale acestei incalcari continua sa se produca si nu pot fi remediate decat prin revizuirea hotararii pronuntate.


Ultima modificare: Marți, 30 August 2011
ContSters214051, utilizator
:) Pai a constatat CEDO o "incalcare a drepturilor sau libertatilor fundamentale"? Fiecare sistem juridic are o marja de apreciere in privinta cheltuielilor de judecata si a altor aspecte de procedura interna, ar fi fost vorba de drepturi sau libertati garantate de Conventie daca un petent ar fi mers la CEDO contra Romaniei ca nu i s-a acoperit si onorariul avocatial din Romania si ar fi castigat. Oricum, succes:)
Ultima modificare: Marți, 30 August 2011
eumarian, utilizator
multumesc..apreciez opinia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere onorariu avocat in cadrul executarii silite  Boncu Constantin Boncu Constantin Buna ziua, am executat silit o hotarare de partaj - punere in posesie a unui teren; debitorul a formulat o contestatie la o executare silita care are un ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat exagerat ContSters190226 ContSters190226 Doresc un sfat in legatura cu urmatorul subiect: Am chemat in judecata Comisiile de fond funciar din doua judete pentru a fi obligate sa ma puna in ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes solicitat dupa judecarea cauzei - somatie de plata!!! CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna seara. Reprezint o societate, care este debitoare intr-un litigiu in care creditoarea şi-a întemeiat acţiunea pe dispoziţiile OUG 119/2007. Actiunea ... (vezi toată discuția)