avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Terasa blocului nelamurire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Terasa blocului nelamurire

Buna ziua! Locuiesc la etajul 1 al unui bloc si am o nelamurire in legatura cu terasa din fata geamului meu. Nu inteleg a cui este pana la urma terasa, deoarece eu sunt sigurul care poate avea acces la ea.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:46, 18 August 2011
Este in coproprietatea tuturor proprietarilo de apartamente si eventual spatii comerciale daca sunt, in functie de cota de proprietate din intregul imobil.
dar totusi unul din proprietari detine anumite spatii din bloc cum ar fi : spatiul care face trecerea din interiorul blocului in partea din spate a acestuia, s.a ; acolo avand depozitate mai multe lucruri. Este corect?
terasa este a spatiului de desubtul ei!

daca exista un proprietar este a lui,

daca e spatiu comun este a asociatiei, asa cum s-a spus mai sus in functie de CPI.
Consultati acordul de asociere si acolo veti vedea daca spatiul de sub acea terasa face parte din asociatie, atunci terasa este proprietate comuna.
Daca spatiul respectiv este separat de asociatia de proprietari, atunci terasa apartine acelui proprietar.

Spatiile comune si folosirea lor este o chestiune de organizare in cadrul asociatiei. Daca vecinul si-a insusit o "halca" din proprietatea comuna fara sa plateasca nimic asociatiei, restului proprietarilor in fond, aceasta este o problema de solutionat sau poate restul proprietarilor accepta acest lucru.

Ultima modificare: Joi, 18 August 2011
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparare terasa privata a unui penthouse, la ultimul etaj, in bloc nou construit. monicalannert monicalannert Buna ziua! As dori sa ma ajutati in legatura cu o problema care a devenit foarte neplacuta. Locuim intr-un bloc nou construit (2009) care la ultimul etaj ... (vezi toată discuția)
Bloc de locuințe (ap de proprietari ) dar fără asociație de proprietari constituita juridic sau nu Proprietar2017 Proprietar2017 Am un apartament cu 2 camere la etajul 1 ,apartament situat intr un bloc care de la revoluția și pana azi nu a făcut și nu face parte din nici o ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza - spatii in afara apartamentului adyboss adyboss Buna ziua, Asociatie, avem nevoie de consultanta cu privire la calcularea cotei parte indiviza. Am contactat cativa avocati insa s-au ferit sa ne dea un ... (vezi toată discuția)