Buna ziua! Locuiesc la etajul 1 al unui bloc si am o nelamurire in legatura cu terasa din fata geamului meu. Nu inteleg a cui este pana la urma terasa, deoarece eu sunt sigurul care poate avea acces la ea.
Este in coproprietatea tuturor proprietarilo de apartamente si eventual spatii comerciale daca sunt, in functie de cota de proprietate din intregul imobil.
dar totusi unul din proprietari detine anumite spatii din bloc cum ar fi : spatiul care face trecerea din interiorul blocului in partea din spate a acestuia, s.a ; acolo avand depozitate mai multe lucruri. Este corect?
Consultati acordul de asociere si acolo veti vedea daca spatiul de sub acea terasa face parte din asociatie, atunci terasa este proprietate comuna.
Daca spatiul respectiv este separat de asociatia de proprietari, atunci terasa apartine acelui proprietar.
Spatiile comune si folosirea lor este o chestiune de organizare in cadrul asociatiei. Daca vecinul si-a insusit o "halca" din proprietatea comuna fara sa plateasca nimic asociatiei, restului proprietarilor in fond, aceasta este o problema de solutionat sau poate restul proprietarilor accepta acest lucru.