avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... declaratii fiscale
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

declaratii fiscale

buna seara
amdeschis o i.i .neplatitor de tva si vreau sa aflu ce declaratie trebuie depusa in cazul cind depasesc in vinzari suma de 10 000 euro si in ce conditii te obliga fiscul sa devii platitor de tva.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 20:36, 17 August 2011
In cazul depasirii plafonului de achizitii intracomunitare de 10.000 euro se impune inregistrea in scopuri de tva conform art. 153.1 care se aplica numai operatiunilor de achizitii intracomunitare, respectiv se plateste tva si se depune decontul special de tva 301.
Decontul special de taxa - 301 se depune numai de catre persoanele inregistrare cf art. 153^1, obligate la plata taxei in Romania, pentru achizitiile de bunuri/servicii intracomunitare.
Pe langa obligatia depunerii unui decont special de TVA pentru declararea achizitiei intracomunitare exista si obligatia depunerii declaratiei recapitulative ? 390 VIES.
Inscrierea in ROI si inregistrarea ca platitor de TVA, conform art. 153.1 din Codul fiscal, se face inainte de efectuarea achizitiei intracomunitare, daca valoarea achizitiei intracomunitare respective depaseste plafonul pentru achizitii intracomunitare in anul calendaristic in care are loc achizitia intracomunitara.
In acest caz (inregistrare conform art. 153^1 din Codul fiscal) nu deveniti platitor de tva in Romania.
Platitor de tva se devine doar in momentul in care depaseste plafonul de 35.000 euro, adica 119.000 lei si inregistrarii in scopuri de tva conform art. 153 din Codul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire plafon antispam antispam Buna ziua tuturor. Din cate am inteles, in cazul unui PFA care presteaza servicii intracomunitare, in momentul in care se depaseste plafonul de incasari de ... (vezi toată discuția)
Srl nou neplatitor de tva a achizitionat din spania produse de 14 300 euro , devine platitor de tva in urma acestei achizitii? hilo hilo un srl infiintat in luna noiembrie 2010 ca fiind neplatitoare de tva a achizitionat dintr-un stat membru ue adica spania confectii in valoare de 14 300 ... (vezi toată discuția)
Tva achizitii intracomunitare milea_liliana milea_liliana Va rog sa ma ajutati ca nu imi este clar urmatoarea situatie: O firma nou infintata ca neplatitoare de tva v-a face comert on-line cu achizitii ... (vezi toată discuția)