Buna ziua,
Am intrat in somaj la dara de 01-09-2010 din campul muncii,vechimea mea la acea data era de 33 ani si 2 luni. De la agentia de somaj m-i s-au acordat 12 luni de somaj.Mentionez ca alti colegi de ai mei cu o vechime mai mica in campul muncii au beneficiat de mai mult de 12 luni de somaj.Va rog sa-mi spuneti daca este corect acordarea celor 12 luni de somaj.
Va multumesc anticipat.
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru şomaj şi stimularea ocuparii forţei de munca: Art. 39.
(1) Indemnizaţia de şomaj se acorda şomerilor prevazuţi la art. 17 alin. (1), pe perioade stabilite diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
a) 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;
b) 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;
c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.
...
2. A existat o OUG 28/2009 care [relungea perioada de somaj indemnizat cu 3luni dar numai pentru cei care au fost inregistrati la Agentia de Somaj pana la 31.12.2009.
Dreptul la somaj
zorca
Buna ziua,
Ma aflu in situatia urmatoare: dupa o vechime in munca de 21 ani, in mai 2009 am intrat in somaj. Am ocazia de a ma amgaja cu contract pe perioada ... (vezi toată discuția)
Somaj!!!
cossi
As avea si eu niste intrebari despre somaj. S-a modificat perioada de acordare a somajului pentru o vechime de 4 ani? S-a modificat cumva indenmizatia de ... (vezi toată discuția)