avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Perioada de acordare a indemnizatiei de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Perioada de acordare a indemnizatiei de somaj

Buna ziua,
Am intrat in somaj la dara de 01-09-2010 din campul muncii,vechimea mea la acea data era de 33 ani si 2 luni. De la agentia de somaj m-i s-au acordat 12 luni de somaj.Mentionez ca alti colegi de ai mei cu o vechime mai mica in campul muncii au beneficiat de mai mult de 12 luni de somaj.Va rog sa-mi spuneti daca este corect acordarea celor 12 luni de somaj.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 08:31, 18 August 2011
In functie de data la care ati intrat in somaj perioada poate fi de 12 sau 15 luni.

Daca colegii au intrat in 2009 in somaj atunci beneficiaza de 15 luni.
Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Alex_Munteanu a scris:

In functie de data la care ati intrat in somaj perioada poate fi de 12 sau 15 luni.

Data a fost specificata ..01.09.2010 ... in acest caz, beneficiaza de 12 luni de somaj.
Va multumesc frumos.
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru şomaj şi stimularea ocuparii forţei de munca:
Art. 39.
(1) Indemnizaţia de şomaj se acorda şomerilor prevazuţi la art. 17 alin. (1), pe perioade stabilite diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
a) 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;
b) 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;
c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.
...
2. A existat o OUG 28/2009 care [relungea perioada de somaj indemnizat cu 3luni dar numai pentru cei care au fost inregistrati la Agentia de Somaj pana la 31.12.2009.

Ultima modificare: Joi, 18 August 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la somaj zorca zorca Buna ziua, Ma aflu in situatia urmatoare: dupa o vechime in munca de 21 ani, in mai 2009 am intrat in somaj. Am ocazia de a ma amgaja cu contract pe perioada ... (vezi toată discuția)
Somaj!!! cossi cossi As avea si eu niste intrebari despre somaj. S-a modificat perioada de acordare a somajului pentru o vechime de 4 ani? S-a modificat cumva indenmizatia de ... (vezi toată discuția)
Care este perioada in care voi beneficia de somaj? ContSters127791 ContSters127791 :help:Va rog mult o lamurire si anume : eu am beneficiat in 2009 de 2 luni de somaj, a treia luna, mi-am gasit singur job cu contract pe perioada ... (vezi toată discuția)