avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa de timbru la o succesiune dezbatuta in instanta - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa de timbru la o succesiune dezbatuta in instanta - cum se calculeaza

Buna ziua,

As dori sa stiu cum se calculeaza taxa de timbru in valoare de 3% din bunurile aflate in masa succesorala.

As dori sa facem o succesiune in mod rapid, in instanta(cat mai putine infatisari).
Succesorii sunt toti de acord cu felul in care se va face succesiunea...

Cine stabileste valoarea bunurilor?
In cazul in care este vorba de mai multe apartamente, terenuri...cum se procedeaza... trebuie evitata varianta cu evaluatori...si alte treburi...

Multumesc.
Exista, atat la notarii publici din locurile unde se afla situate imobilele, nomenclatoare (tabele) cu valori ale terenurilor si imobilelor, in fct. de locul unde se afla si tipul terenului (intravilan-extravilan), in fct. de care se poate face nota de timbraj.
Pretuirea valorii masei partajabile este in sarcina reclamantului.
Daca veti ajunge la o intelegere cu privire la paratajare, veti putea incheia o tranzactie , care va fi confintita intr-o hotarare de expedient.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj teren extravilan popescu marcela popescu marcela Buna ziua. Cum se stabileste taxa de timbru judiciar in cazul in care se solicita imparteala in instanta a unor terenuri extravilane si a unui teren ... (vezi toată discuția)
Succesiune carmaw carmaw Buna ziua Mama a decedat de curind sunt unicul mostenitor iar masa succesorala se compune dintr o garsoniera,jumatate dintr un apart de 2 camere si 2 locuri ... (vezi toată discuția)