avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general mijloace fixe reevaluate vandute
Discuție deschisă în Contabilitate în general

mijloace fixe reevaluate vandute

Buna ziua.La sfarsitul anului 2002 s-a efectuat reevaluarea mijloacelor fixe diferenta de reevaluare inregistrandu-se in ct 105.In anii 2005,2006,2007 o parte dintre acestea s-au casat sau au fost vandute(la vanzare cu valoare mai mare decat valoarea ramasa neamortizata) dar nu s-a efectuat operatiunea contabila 105=1068(sau 1065) intrebarea mea este pot sa o efectuez in acest moment? cheltuiala cu amortizarea aferenta reevaluarii a fost considerata deductibila la calculul impozitului.
In ce moment se va impozita acest surplus de rezerva? Numai in momentul distribuirii? dar daca le mentin in ct de rezerve acestea se mai impoziteaza?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 14:39, 27 August 2008
Daca rezerva din reevaluare inregistrata in contul 1068 “Alte rezerve” a fost cheltuiala deductibila la calculul profitului impozabil la momentul vanzarii mijloacelor fixe , aceasta rezerva se impoziteazã la momentul modificarii destinatiei rezervei, distribuirii rezervei catre participanti sub orice forma, lichidarii, divizarii, fuziunii contribuabilului sau oricarui alt motiv, inclusiv la folosirea acesteia pentru acoperirea pierderilor contabile. Pentru calculul profitului impozabil aceste sume sunt elemente similare veniturilor
Multumesc frumos.Am inteles, dar deocamdata cred ca cel mai bine este sa o mentin in contul de rezerve si cand se vor hotara asociatii peste .....x ani atunci o voi impozita.
Prin vanzarea mijlocului fix nu se schimba destinatia rezervei realizate din reevaluare.Prin urmare aceasta nu se impoziteaza la vanzarea mijlocului fix. Si e oarecum logic, deoarece dif.din reevaluare se oglindeste in val.mijlocului fix, care va fi vandut la valoarea reevaluata.
Diferenta de reevaluare (surplusul) se impoziteaza doar in cazul lichidarii societatii, maj.capital, distribuire catrea asociati. La distribuire se va impozita atat ca imp.pe profit, cat si ca imp.dividend.
Aceasta problema a fost dezbatuta, la sf.lui martie an curent, la unul dintre cursurile de perfectionare prof.pt.consultanti fiscali, impozit pe profit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contul 105 completat: doresc o propunere corectă din punct de vedere fiscal, pentru determinarea bazei impozabile la calculul impozitului pe venit micro balintemese balintemese Intrebare Doresc o propunere corecta din punct de vedere fiscal, pentru determinarea bazei impozabile la calculul imp. Pe venit micro. Conform Legea nr. ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social ANA700303 ANA700303 Buna ziua La un SRL se poate majora capitalul social din surplusul din reevaluare inclus in rezerva din reevaluare, cont 1068, atunci cand surplusul ... (vezi toată discuția)
Reevaluare mijloc fix MIR MIR Buna ziua! Stimati colegi, as dori sa dezbatem o problema de fiscalitate legata de reevaluarea unui mijloc fix, si anume: in cazul in care am o cladire in ... (vezi toată discuția)