avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere nerespectat 2.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere nerespectat 2.

Data post: Vineri, 26 August 2011, 22:12
Pe scurt, de la data de 3.05.2011 m-am mutat cu chirie intr-un ap., unde am incheiat un contract pe un an.
Acum 2 saptamanii raman blocat pe afara si il sun pe proprietar sa imi aduca o cheie sa intru in casa, in momentul cand vine imi zice ca de luna viitoare trebuie sa ne mutam pentru ca a vandut ap trec peste modul cum am aflat ca trebuie sa ma mut, si imi caut de inchiriat, acum 30 minute bate cineva la usa, deschid usa si era o doamna care imi spune ca este noua proprietara o invit inauntru si stau de vorba cu dansa. Din vorba in vorba imi spune ca a cumparat ap. de la inceputul lunii August si ca a vorbit cu domnul profesor (vechiul proprietar) sa imi spuna ca ma mai lasa o luna in plus daca gasesc greu sa imi inchiriez in alta parte, dar domnul profesor, acum 4-5 zile, mi-a zis ca ma mai lasa el o luna daca nu gasesc acum unde sa stau si am mai aflat ca doamna a fost in ap. in lipsa mea cu un baiat de al vechiului proprietar si ca vroaia sa ii dea cheia de la apartament ca sa ma scoata afara , dar doamana a zis ca nu face astfel de lucruri, doar ca vroaia un raspuns daca mai stau o luna sau nu.
Deci ce vreau sa stiu: Ce trebuie sa fac daca nu a fost respectat un contract de inchiriere?!

Am o mare problema, maine vine vechiul proprietar sa ridice toata mobila si aparatura (frigider, televizor, aragaz si masina de spalat), vreau sa stiu daca are dreptul sa le ridice din ap daca in contract apare fiecare corp de mobila si toata aparatura.

ce ma sfatuiti sa fac?! as dori macar sa imi recuperez cei 400 de euro dati la inceput, a fost o investitie maricica pentru mine, iar acum mai am doar 150 de euro pusi la saltea pana primesc banii, iar el vrea sa ma dea practic afara, nici nu il intereseaza de contract si imi spune ca daca el nu mai este proprietar, noua proprietara ma poate da afara pentru ca nu am contract incheiat cu ea, iar pe el nu il intereseaza. La o adica mie din toata suma am nevoie de 250 euro ca sa ma mut acum si sa platesc restul intretinerii pe luna trecuta si luna aceasta.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 20:56, 29 August 2011
proprietarul e obligat sa va resituie suma data de dvs ca garantie si puteti sa ii cereti si daune pt faptul ca a reziliat contractul unillateral fara sa va anunte in timp util pt a putea sa va cautati alt spatiu de inchiriat.
Puteti sa-l actionati in instanta pentru daune interese,dar va dura ceva.Mai bine va intelegeti cu noul proprietar sa va mai permita sa mai stati o luna pentru a va gasii alta casa cu chirie.
La urmatorul contract de inchiriere incercati sa obtineti mai multe drepturi pentru a evita asemenea situatii.
Introduceti in contractele viitoare clauze prin care sa stipulati ce se intampla in astfel de cazuri.
mentionez ca noua proprietara ma mai lasa, dar toate lucruriile din casa vor disparea maine, iar acum mai am doar 150 de euro la saltea pana pe data de 6 ale lunii Sept. cand mai primesc inca 300 de euro de la mama mea, pana atunci sunt in fundul gol, scuzati expresia, am incercat cu frumosul sa ne intelegem, dar insista ca nu ne da nici un ban inapoi si vrea sa ii platim intretinerea, fapt pe care am sa il fac, si apoi nu il mai intereseaza ca nu mai este al lui.
Ciudat cum si-a gasit casa cumparator pe nevazute. Personal cred ca la data la care ati incheiat contractul de inchiriere, era deja semnat un antecontract de vanzare sau a fost incheiat imediat dupa.
Apoi si cand a incheiat actul de vanzare, el l-a vandut liber de sarcini, desi nu era ( dar asta e treaba proprietarei)
Lucrurile din casa le ia doar ca-i permiteti dvs, la fel e si cu intrarea fostului proprietar in casa..
Situatia se rezolva simplu daca e de acord sa va returneze garantia
Ar trebui sa cititi contractul ala cu atentie , sa vedeti ce si cum ati convenit sau nu, in el
contractul de inchiriere este inregistrat la administratia financiara?
daca da, atunci contractul de inchiriere trebuie respectat, nu poate fi reziliat dupa bunul plac al proprietarului
vechiul proprietar era liber sa vinda dar cu informarea noului proprietar si clauza in contractul de vanzare cu preluarea contractului de inchiriere
este un abuz din partea vechiului proprietar iar d-na cea noua cu certitudine nu era in necunostinta de cauza, dinsa cind a cumparat nu a vizitat apartamentul? au facut-o cumva in ascuns cind nu erati acasa?
oricum ar fi eu in locul dvs. as schimba cheile, miine nu le-as permite accesul pt. a lua mobila pt. ca nu au aceste drept, mobila trebuie sa ramina pina cind expira anul si dvs. la fel nu plecati pina atunci;
unde aveti adresa in cartea de identitate? contractul de inchiriere este titlu locativ, va sfatuiesc chiar sa va faceti adresa de resedinta acolo , aveti dreptul.
ei nu va pot da afara din casa decit daca nu va cunoasteti drepturile, probabil profita de nestiinta dvs.
va mai sfatuiesc sa o informati si pe d-na noua proprietar de toate acestea pt. ca nu este tocmai nevinovata, ati putea incerca sa negociati cu dinsa sa va plateasca o suma care va este necesara pt. a gasi un alt apartament probabil mai scump pt. ca nu gasiti ceva convenabil de pe o zi pe alta, plus deranjul, costurile mutarii, etc. asta daca va convine sa va mutati
si mai informati-l pe fostul ca daca nu a trecut existenta contractului de inchiriere in contractul de vanzare ci probabil ca a declarat ca ap. este liber de sarcini il paste plingere penala pt. ceva de genul l fals in declaratii, va vor mai sfatui forumistii cunoscatori de drept penal
este incredibil un astfel de comportament din partea proprietarului, dar din pacate se intuimpla si nu rar.
Ultima modificare: Luni, 29 August 2011
eugen82, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere nerespectat. danielhustiu danielhustiu Buna seara. Pe scurt, de la data de 3.05.2011 m-am mutat cu chirie intr-un ap., unde am incheiat un contract pe un an. Acum 2 saptamanii raman blocat pe ... (vezi toată discuția)
Pot recupera bunurile mobile din apartament vandut acum un an ? QdIfris QdIfris Am vandut un apartament in 7 DEC 2016, dar bunurile din apartament nu au facut obiectul vanzarii. Cand am vrut sa le ridic din ap., cumparatoarea s-a opus. ... (vezi toată discuția)
Promisa mostenire oltitat oltitat bunä, am si eu o intrebare? parintii mei mi-au promis cä tot ce au ei i-mi revine mie eu sä am grija lor, eu i-am cumpärat fratelui meu o masinä in anul ... (vezi toată discuția)