avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Inchiriere jocuri consola
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Inchiriere jocuri consola

Salut,

Ma poate ajuta si pe mine cu raspunsul la intrebarea urmatoare:
Am o firma care ar vrea sa inchirieze legal jocuri (originale) de consola.
Este suficient ca prin simpla cumparare a lui sa am si dreptul de inchiriere sau asta se stabileste de catre importatorul jocului respectiv/distribuitor/publisher si se plateste alt pret ptr jocul respectiv?

Multumiri anticipate pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: R&R MEDIASERV AFFAIRS , Consilier juridic 20:29, 28 August 2008
Licenta de instalare este pentru un singur calculator sau mai multe, depinde cumva intelegeti cu producatorul. Sfatul meu este sa stabiliti si acest lucru cand cumparati jocurile respective.
Va multumesc pentru raspuns. Insa este vorba de niste jocuri pe consola a caror instalare nu este necesara pe un sistem.

As adauga urmatorul lucru, EULA de pe carcasa lor scrie in felul urmator:
"FOR HOME USE ONLY. This software is licensed for play on authorised ***** systems only. All unauthorized access, use or transfer of the product or its underlying copyright and trademark are prohibited {...}. RESALE AND RENTAL ARE PROHIBITED UNLESS EXPRESSLY AUTHORISED BY ****""

Presupun ca pin aceasta imi va trebui acordul scris a companiei respective.
Ultima modificare: Joi, 28 August 2008
eklipse, utilizator
Da asa este, va trebuie acordul titularului atat pentru inchiriere cat si pentru revanzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu doresc sa am probleme, pareri? Testme Testme Bine v-am gasit! De cateva saptamani tot ma intreb daca o sa am vreo problema in legatura cu \"softul\" care ruleaza pe computer-ul meu personal/ Sa intram ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor poze llukas llukas Am gasit pe internet site-uri care vand imagini dar nu iti ofera dreptul de a le imprima pe diferite obiecte pentru vanzare. Daca cumpar aceste imagini si le ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de trademark infringement in cazul unui website RazvanR RazvanR Buna ziua, Am o intrebare ceva mai complexa legata de posibile procese de trademark infringement in cazul unui website hostat pe server din SUA. O scura ... (vezi toată discuția)