avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Nelamurire
Discuție deschisă în Executare silită

Nelamurire

Buna seara , va rog sa ma scuzati daca nu voi folosi termenii corecti ,dar sper sa mă intelegeti.
După ce am fost la OCPI <prin BEJ > ptr a îmi nota in carte dreptul de ipoteca ,împotriva unui debitor pe care îl execut .....aflu după aproape o luna (eu fiind plecat din tara) ca acea cerere depusă la OCPI a fost respinsă . Executorul mi-a motivat ceva de genul ca in acea perioada(când am depus cererea ) cartea era blocată la notar....posibil ptr alta ipoteca. Si spre mirarea mea exeutorul nu a mai inițiat nici un fel de acțiune. Deci , el îmi recomanda "sa încercăm" din nou sa depunem o "somatie " ....ASA s-a exprimat, dar cred ca a vrut sa zica o cerere la OCPI , nu ? Mă voi întoarce in tara sa discut concret cu el , si nu înțeleg de ce totuși nu s-a notat in carte , chiar si după ce cartea a fost "eliberată" de la notar ??? Executorul este foarte ocupat si telefonic nu "da relații" si va rog ajutati-mă cu niște explicatii la prb prezentată.
PS. In contractul încheiat cu executorul , este specificat ca onorariul lui va fi încasat la sfârșitul executarii .El totuși si-a luat c/val acestui onorariu chiar de la prima poprire a conturilor debitorului .....fără sa mă anunte !!!! Eu am aflat acest lucru de la o angajata a acestuia,când m-a sunat sa îmi spună ca îmi vor fi virati o parte din bani ptr ca își opreste executorul tot onorariul ACUM ,la aceasta prima incasare.....Mentionez ca executarea debitorului , nu s- a încheiat , eu recuperand cu aceasta poprire a contului debitorului nici macar 5% din valoarea creantei , iar executorul luandu-si absolut tot onorariu. Situația prezentată nu contrazice termenii contractului ??? Mă deranjează ca nu am fost anunțat , nici de faptul ca își vrea tot onorariul si ca îl va retine de la aceasta prima incasare ...... si nici de problema cu OCPI-ul . Nu stiu in ce măsura se va mai implica tinand cont ca el ,executorul, si-a primit onorariul , si discuțiile cu el au fost destul de expeditive....din partea sa. Sper ca nu am suparat pe nimeni si dacă mă puteți lamuri in cele 2 aspecte ,va multumesc. Vreau ca la întâlnirea care o voi avea cu executorul sa nu gresesc ....acuzandu-l poate pe nedrept ...... sau trecand poate cu vederea peste atitudinea lui care nu imi este ok ,cel putin pana acum. Experiența Dvs , sper sa îmi fie de ajutor.
O seara buna ....rămân in așteptare.
Cel mai recent răspuns: discover , utilizator 22:29, 31 August 2011
In cadrul aceleiasi cereri,OCPI accepta introducerea de documente suplimentare in interiorul termenului de 10 zile
In cazul in care in termenul mentionat solicitantul nu depune documentele solicitate de OCPI in vederea completarii referatului la dosarul cauzei,conform art 49 coroborat cu art 50 alin 1 din Legea nr 7/1996 republicata ,cererea urmeaza sa fie respinsa
In baza contractului incheiat cu executorul,staruiti sa mentineti o colaborare decenta si eficienta pentru dvs,sens in care solicitati executorului ,daca tot a ridicat onorariul sa se si achite de obligatiile contractual asumate
Deci ,nțeleg , ca e posibil , ca in cele 10 zile de dup depunerea cererii la OCPI, aceștia sa fi cerut BEJ-ului. sa mai depun ceva acte la cererea depus .....fapt care nu s-a ntmplat si ptr asta cererea a fost respins ???
Incercati sa fiti mai explicit. Ce titlu executoriu aveti impotriva debitorului? O ipoteca? Nu s-a ocupat notarul sa o inscrie in CF? Era atributia sa. Executorul nu inscrie ipoteci in cartea funciara ci somatii de plata, sunt doua chestiuni diferite.
Aveti sau nu ipoteca inscrisa in Cartea Funciara?
Buna ziua , da asa este ,si ma scuzati ptr confuzia termenilor. E vorba de o somatie de plata care trebuia inscrisa in carte . Am aflat azi ca debitorul meu , chiar a doua zi dupa ce se incheiase (nu stiu exact termenul) procesul verbal de catre executor asupra bunurilor imobile de la sediul debitorului , deci el s-a dus si facand o intelegere cu banca a blocat cartea pentru a nota ipoteca in favoarea bancii . Astfel, ptr ca executorul nu s-a miscat suficient de repede si zic eu nu a fost suficient de abil si experimentat ca sa intuiasca ce manevre poate face debitorul , eu sunt in aceeasi situatie "ca la inceput" .
Daca in contractul incheiat cu executorul , este mentionat si aspectul platii onorariului si anume faptul ca executorul isi va incasa onorariul la sfarsitul executarii silite si el (fara sa ma anunte !! ) isi opreste intreaga suma ,chiar daca executarea e abia la inceput iar eu nu mi-am recuperat din creanta nici macar 10 %....ce pot face ? Ma deranjeaza NU FAPTUL ca si-a luat partea ci atitudinea lui expeditiva si chiar incompetenta lui in cazul prezentat mai sus . Nu e de gasit , pentru ca mereu e pe teren si ptr acest lucru ma gandesc ca "cazul meu" poate e incheiat , din pct lui de vedere....
Astept un sfat ,si va multumesc.
ipoteca noua nu va opreste sa executati silit imobilul. executorul va inscrie somatia si va trece la executarea silita a imobilului. Strans cu usa - debitorul va plati creanta dvs sau i se va vinde apartamentul si va veti recupera cu prioritate ce a incasat executorul cu tilu de onorariu, si mai apoi ceea ce ramane dupa ce se plateste creanta bancii, prioritate in temeiul contractului de ipoteca.

Alte discuții în legătură

Bună ziua sunt președinte a unei asociații de proprietari ... Laura Cristina (Lala Laura Cristina (Lala Bună ziua sunt președinte a unei asociații de proprietari și am o problema cu doi proprietari nu își plătesc fonduri nici apa adică nimic din ce se ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru fostul proprietar? Virginia Alexandrescu Virginia Alexandrescu in luna decembrie am cumparat o societate ce avea ca aport la capitalul social un imobil. Notarul a trimis pentru inscriere la cartea funciara ,actul ... (vezi toată discuția)
Plangere la ocpi sau contestatie la executare? dandanaua dandanaua Debitorul datoreaza o suma creditorului in baza unui titlu executoriu-hot.jud.De buna voie, consemneaza suma la cec printr-un executor judecatoresc.Dupa ... (vezi toată discuția)