avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Nelamurire
Discuție deschisă în Executare silită

Nelamurire

Buna seara , va rog sa ma scuzati daca nu voi folosi termenii corecti ,dar sper sa mă intelegeti.
După ce am fost la OCPI <prin BEJ > ptr a îmi nota in carte dreptul de ipoteca ,împotriva unui debitor pe care îl execut .....aflu după aproape o luna (eu fiind plecat din tara) ca acea cerere depusă la OCPI a fost respinsă . Executorul mi-a motivat ceva de genul ca in acea perioada(când am depus cererea ) cartea era blocată la notar....posibil ptr alta ipoteca. Si spre mirarea mea exeutorul nu a mai inițiat nici un fel de acțiune. Deci , el îmi recomanda "sa încercăm" din nou sa depunem o "somatie " ....ASA s-a exprimat, dar cred ca a vrut sa zica o cerere la OCPI , nu ? Mă voi întoarce in tara sa discut concret cu el , si nu înțeleg de ce totuși nu s-a notat in carte , chiar si după ce cartea a fost "eliberată" de la notar ??? Executorul este foarte ocupat si telefonic nu "da relații" si va rog ajutati-mă cu niște explicatii la prb prezentată.
PS. In contractul încheiat cu executorul , este specificat ca onorariul lui va fi încasat la sfârșitul executarii .El totuși si-a luat c/val acestui onorariu chiar de la prima poprire a conturilor debitorului .....fără sa mă anunte !!!! Eu am aflat acest lucru de la o angajata a acestuia,când m-a sunat sa îmi spună ca îmi vor fi virati o parte din bani ptr ca își opreste executorul tot onorariul ACUM ,la aceasta prima incasare.....Mentionez ca executarea debitorului , nu s- a încheiat , eu recuperand cu aceasta poprire a contului debitorului nici macar 5% din valoarea creantei , iar executorul luandu-si absolut tot onorariu. Situația prezentată nu contrazice termenii contractului ??? Mă deranjează ca nu am fost anunțat , nici de faptul ca își vrea tot onorariul si ca îl va retine de la aceasta prima incasare ...... si nici de problema cu OCPI-ul . Nu stiu in ce măsura se va mai implica tinand cont ca el ,executorul, si-a primit onorariul , si discuțiile cu el au fost destul de expeditive....din partea sa. Sper ca nu am suparat pe nimeni si dacă mă puteți lamuri in cele 2 aspecte ,va multumesc. Vreau ca la întâlnirea care o voi avea cu executorul sa nu gresesc ....acuzandu-l poate pe nedrept ...... sau trecand poate cu vederea peste atitudinea lui care nu imi este ok ,cel putin pana acum. Experiența Dvs , sper sa îmi fie de ajutor.
O seara buna ....rămân in așteptare.
Cel mai recent răspuns: discover , utilizator 22:29, 31 August 2011
Jocandi Causa a scris:

ipoteca noua nu va opreste sa executati silit imobilul. executorul va inscrie somatia si va trece la executarea silita a imobilului. Strans cu usa - debitorul va plati creanta dvs sau i se va vinde apartamentul si va veti recupera cu prioritate ce a incasat executorul cu tilu de onorariu, si mai apoi ceea ce ramane dupa ce se plateste creanta bancii, prioritate in temeiul contractului de ipoteca.



mda..omu asta zice ce zice si..a vazut...
e vb de distribuirea pretului rezultat din vanzare...si amanarea vizeaza neinscrierea somatiei in carte ( indisponibilizarea), inscriind astfel prima ipoteca constituita...la valoarea ....X-( ulterior procesului verbal de situatie...
nu mai zic ca dosarul de executare se conexeaza la primul...si cred ca la executorul bancar se duce...
Va rog sa mi permiteti sa va explic situația.
Am un debitor ,cruia i-am blocat conturile si dup ce am vzut ca nu recuperam mare lucru prin aceasta metoda , executorul s-a deplasat la sediul societții debitorului si a ncheiat un proces verbal (cred ca e vorba de cel de situație ) , pe care debitorul nu a vrut sa-l semneze.
Toate ok , pana aici . Dup 3 zile de la "vizita" executorului la debitor la sediul acestuia , ma anunta de la biroul executorului ca trebuie sa se mearg la OCPI ptr a se inscrie in carte ,somatia. Eu urmnd sa plec din tara nu am considerat ca trebuie sa mai verific si acum cnd am sunat dup aproape o luna ( bej au fost si ei in concediu 2sapt ) mi s-a spus ca cererea noastr a fost respins , pe motiv ca ,cartea era blocat la notar.
Eu ASA cred ca dac executorul nu ar fi ntrziat acele 3 zile ,situația prezenta ar fi fost alta. Sumele de bani pe care trebuie sa le recuperez sunt de ordinul miliardelor ,in bani vechi, iar debitorul a fost inspirat si a profitat de faptul ca noi am ntrziat cu cererea la OCPI. Chiar cu o zi naintea noastr o banca si-a nscris ipoteca ...nu stiu acum ptr ce suma , dar cred ca debitorul a preferat sa dea (in cazul unei posibile viitoare vnzri ) in primul rnd bncii si dup aceea mie dreptul cuvenit.
Acesta e rationamentul meu , si dac gresesc ....m-as bucura ...cci acum sunt foarte suparat ,ofticat ...pe acest executor care si-a ncasat onorariul IN ALTE CONDIȚII dect cele prevzute in contract , dar care are mereu alte urgente , cazul meu fiind pasat la subalternii care așteapt si nu exagerez cnd afirm asta sa spun eu ce sa faca , ce actiuni sa initieze ...de parca eu as sti cum pot executa debitorul . Ei au blocat conturile si au așteptat....o luna , doua ....dup care eu disperat i-am ntrebat ,ok ce facem ,cat mai așteptm ? Ca prin aceasta metoda se pare ca nu recuperam nimic. Atunci , EU , i-am ntrebat ce este cu varianta "tert poprit " dac putem face ceva de genul acesta si cu colaboratorii debitorului. executorul , evaziv , mi-a spus ca da.... putem ncerca . De aici au venit o parte din bani , si din aceasta parte executorul si-a oprit FR SA M ANUNTE partea lui de bani reprez. onorariul sau.
Mai departe , ba' nu știe sa mi explice ....ba' nu are timp ca "are o urgenț " dar sa discut cu secretara ....care nici ea nu știe ce sa mai faca ....si tot asa.
Ma gndesc serios , la atitudinea acestui executor , si mi-e teama ca pot pierde din cauza aceasta si putinul la care mai sper sa-l recuperez de la debitor , acesta avnd cteva dosare de faliment pe rol dar cu termene ncepnd din luna Octombrie.E timp scurt , dar am crezut ca mai pot face ceva , ptr ca totuși au fost cca 4 luni in care executorul dac actiona rapid ,cum i-am cerut ,verbal e drept , puteam recupera mai mult dect s-a recuperat ,adic o suma de bani care a acoperit onorariul sau (suficient ptr el ...ce bine ) si cca 3% din val totala a creantei..... ptr mine.

sper ca experiența mea povestita aici nu deranjeaz pe cineva , si dac se pot face sugestii sau comentarii vis a vis de ea , va rog faceți-o cci nu vreau sa acuz sau sa judec poate pe nedrept. poate ca eu sunt subiectiv , fiind implicat direct , si prerea Dvs m-ar ajuta sa vad lucrurile in adev lor sens.

O seara buna tuturor,
Ps am o problema cu litera "A" care nu apare in anumite cuv , va rog scuzati
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2011
discover, utilizator
Ca sa va lamuriti ,contactati personal asistentul -registrator din cadrul OCPI care instrumenteaza dosarul dvs,acesta va analiza dosarul si functie de documentele la dosar va comunica situatia ,eventual etapele de parcurs
In ce sens sa ma lamuresc , ca executorul isi face , sau mai bune zis s_ a facut , eficient treaba ? Nu va inteleg raspunsul , nu va suparati .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua sunt președinte a unei asociații de proprietari ... Laura Cristina (Lala Laura Cristina (Lala Bună ziua sunt președinte a unei asociații de proprietari și am o problema cu doi proprietari nu își plătesc fonduri nici apa adică nimic din ce se ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru fostul proprietar? Virginia Alexandrescu Virginia Alexandrescu in luna decembrie am cumparat o societate ce avea ca aport la capitalul social un imobil. Notarul a trimis pentru inscriere la cartea funciara ,actul ... (vezi toată discuția)
Plangere la ocpi sau contestatie la executare? dandanaua dandanaua Debitorul datoreaza o suma creditorului in baza unui titlu executoriu-hot.jud.De buna voie, consemneaza suma la cec printr-un executor judecatoresc.Dupa ... (vezi toată discuția)