avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcularea vechimii ptr. marire salariu cu 5%
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcularea vechimii ptr. marire salariu cu 5%

Buna ziua!
As dori sa stiu, daca ma poate ajuta cineva, cum imi calculez vechimea in munca, situatia fiind urmatoarea:
- sunt la al treilea loc de munca, si abia acum angajatorul mi-a facut carte de munca (zice el, ca eu nu am vazut-o);
- cand m-am angajat la actualul loc de munca, am dus adeverintele de vechime de la celelalte 2 locuri de munca, unde nu mi s-a facut carte de munca, spunandu-mi ca nu aveau la ITM (????)
- la primul loc de munca am vechime 3 luni ( a fost CI pe perioada determinata), la al doilea am 7 luni, iar aici am in prezent 5 luni (la toate 3 am specificat nr. de luni lucrate cu contract, ca in realitate e mai mult, pana au apucat sa imi inregistreze ei contractele la ITM, lucru pentru care nu s-au grabit, chipurile fiind in per. de proba).
Mentionez ca cele 3 joburi nu au avut continuitate, au fost pauze intre ele.
Intrebarea mea este: eu in momemtul asta cat se considera ca am vechime? 5 luni, sau se calculeaza cumulat si am 15 luni vechime?
Ma intereseaza acest aspect, ca sa stiu cand il pot intreba pe patron de marirea de salariu de minim 5 % acordata la salariatii cu 3 ani vechime.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 12:26, 28 August 2008
vechimea totala in munca se calculeaza prin cumularea tuturor perioadelor lucrate, chiar daca exista intreruperi intre ele.
deci aveti o vechime totata de 1 an si 3 luni.

vechimea la ultimul loc de munca este de 5 luni (dupa cum ati precizat)
se calculeaza cumulat.
adica, atunci cand pe langa lunile lucrate anterior, impliniti 3ani de munca, incepand cu luna urmatoare intrati la plata sporului de 5%. se ia in calcul perioada lucrata cu contract, nu la negru.
deci 10 luni dinainte si inca 2 ani si 2 luni lucrati la actualul loc de munca, calculati de la data angajarii, se fac 3 ani.
Ultima modificare: Joi, 28 August 2008
Doina Elena, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreruperi in cartea de munca Nelia2583 Nelia2583 afecteaza intreruperile din cartea de munca la calculul ajutorului de somaj? (vezi toată discuția)
Bună seara. dacă mi-am schimbat locul de munca acum 21 de zile ... Mireyam Mireyam Bună seara. Dacă mi-am schimbat locul de munca acum 21 de zile cu o pauza de 5 zile între cele 2 joburi și am întrat în medical pentru sindrom de tunel ... (vezi toată discuția)
Actualizare date in cartea de munca. englezu74 englezu74 Am si eu o intrebare, Am lucrat 2 ani la Firma A cu carte de munca. Dupa o pauza de 6 luni m-am angajat la Firma B unde am stat 1 an dar fara sa duc cartea ... (vezi toată discuția)