avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general compensari
Discuție deschisă în Contabilitate în general

compensari

Va rog sa-mi spuneti procedura prin care se pot face compensari intre doua firme, daca suma de compensat este mai mare de 10000 lei si depaseste 30 de zile de la data scadentei la plata.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 07:37, 9 Iunie 2012
Compensarile pentru datoriile nerambursate la scadenta si facturi ce depasesc suma de 10000 lei se fac numai prin I.M.I. Va inscrieti la ei,atat Dvs. cat si partenerul de afaceri, obtineti o parola, apoi introduceti pe site facturile pe care doriti sa le compensati. La fel procedeaza si partenerul.

Aici gasiti documentele pe care trebuie sa le prezentati la I.M.I. :
[ link extern ]

Completati si formularele de Ordine de compensare, cu facturile si sumele inscrise anterior pe site in vederea compensarii.

[ link extern ]
Facturile cu valori > de 10000 lei si cu scadenta mai veche de 30 de zile se pot compensa doar prin IMI.

Atentie: valoarea unei facturi nu poate fi mai mare de 10000 lei, nu valoarea Ordinului de compensare.

[ link extern ] /
facturile cu valoare < 10.000 dar cu scadenta > 30 zile se pot compensa fara intermediul IMI?

Nu am gasit acesta informatie in " NORME METODOLOGICE
privind monitorizarea datoriilor nerambursate la scadenta ale contribuabililor, persoane juridice, în vederea diminuarii blocajului financiar si a pierderilor din economie"

Multumesc!
Aveti aici un articol despre compensarea datoriilor intre persoanele juridice:
www.avocatnet.ro/content/art...

Referitor la intrebarea Dvs., va raspund ca eu am efectuat compensare pentru sume mai <10000 lei si cu scadenta > de 30 zile. Nu am avut probleme la verificarea acestora de catre organele de control.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensari diacris73 diacris73 sunt mai noua in forum dar incerc sa ma descurc. Am de facut o compensare a creantelor cu datoriile catre un partener si nu stiu sigur daca, compensarea se ... (vezi toată discuția)
Compensare monica1968 monica1968 Buna ziua,a-s fi interesata cum se face o compensare intre 2 soc comerciale si cum se inregistreaza in contabilitate? (vezi toată discuția)
Ordin de compensare monicagheorghe monicagheorghe Buna ziua, Va solicit un raspuns la urmatoarea nelamurire: sunt agentul economic initiator al unui ordin de compensare cu o societate. Nu stiu care ... (vezi toată discuția)