avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... etichete gablonturi
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

etichete gablonturi

Buna ziua , va rog sa ma lamuriti intr-o problema,
cit de curind mi-am deschis un magazin , am fost sa iau marfa "gablonturi " , si pe eticheta nu scria nici importatorul nici ce contine ...90 % dintre comercianti asa le vind .Am fost la OPC si am intrebat ce pot face ca sa le pun eticheta cu ce contine respectivul produs ...la fiecare intrebare atat stiau sa spuna amenda amenda amenda amenda ...nici o solutie doar AMENDA ....
POT SA LE PUN EU ETICHETA MACAR CU CE CONTINE RESPECTIVUL PRODUS , PLASTIC , STICLA METAL ..SI PE ETICHETA SCRIE DOAR ATAT MADE IN CHINA ..
Va rog sa ma ajutati cu un sfat .multumesc #-o#-o#-o:((:((:((:((:((
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 13:22, 8 Septembrie 2011
Da puteti aplica dvs. etichetele, chiar este indicat, insa daca domnii de la OPC vor sa va amendeze o vor face. Din pacate sistemul legislativ este destul de confuz si cel mai des invocat articol este art 18 din OG 21R care va obliga sa oferiti informatii corecte si complete despre produs...aspect foarte greu de "cantarit" . De aceea oricand un control de la OPC poate constata ca eticheta dvs nu ofera...!!!!!
Conform acquis-ului comunitar (ansamblul de drepturi si obligatii comune ce asigura coeziunea Statelor Membre ale Comunitatii Economice Europene) consumatorii trebuie sa fie informati in mod complet si clar asupra caracteristicilor esentiale ale produselor si serviciilor, prin elemente de identificare vizibile, prin redactarea cartii tehnice a produselor, respectiv a ambalajelor de vanzare. Informatiile trebuie să fie indicate în limba romana, cu exceptia marcilor de fabrica si comert, a denumirilor de firma sau societaţi comerciale cunoscute publicului larg si a termenilor explicati in dictionarele uzuale. Indicarea tării de origine a produselor este obligatorie.
Toate persoanele fizice şi juridice implicate în lanţul comercial european trebuie să se conformeze standardelor de calitate şi etichetare ale UE.

Legislatia comunitara referitoare la etichetare vizeaza (in afara de siguranta produselor) informarea corecta a consumatorilor in ceea ce priveste preturile sau alte calitati sau caracteristici ale produselor.

Toate informatiile privitoare la produsele si serviciile oferite consumatorilor, documentele insoţitoare, inclusiv cele referitoare la informatiile privind securitatea produsului si instructiunile de utilizare, precum si contractele, inclusiv cele preformulate, trebuie sa fie scrise in limba romana, indiferent de tara de origine a acestora, fara a exclude prezentarea acestora si in alte limbi.
Ordonanta nr. 212/1992 privind protectia consumatorilor- actualizata la 27.12.2008
www.avocatnet.ro/UserFiles/a...
Ordonanta nr. 21/1992 (republicata), privind protectia consumatorilor
[ link extern ]

Desigur, este posibil sa puteti face dvs. etichetele dar ar trebui sa gasiti un angajat OPC dispus sa va indrume pentru ca acestea sa fie facute conform legii. Eticheta trebuie sa conţina cel putin urmatoarele mentiuni:
- denumirea produsului;
- marca de fabrica a producatorului;
- calitatea;
- modelul;
- numarul bucatilor ambalate (dupa caz);
- numarul lotului;
- semnul care defineste fragilitatea.
[ link extern ]
Alte indicatii etichetare gasiti aici: [ link extern ]
L.C.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea ornamentelor de craciun ! majoritar majoritar Care sunt conditiile pt. a putea comercializa ornamente de craciun (instalatii de brad,ornamente luminoase pt. vitrine,globuri,ghirlande....) Este necesar ... (vezi toată discuția)
Reglementari continut etichete Gargaritaa Gargaritaa Buna seara, va rog daca se poate sa-mi spuneti care este continutul obligatoriu al etichetelor pentu produse nealimentare. Am voie sa trec DOAR numele firmei ... (vezi toată discuția)
Traducerea în limba românã a conþinutului etichetelor de pe produse MMMI MMMI am o intrebare absolut toate produsele expuse la raft trebuie sa aiba traducere in limba romana? distribuitorul nu mi le-a dat cu traduceri, eu ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)