avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contract perioada determinata - somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contract perioada determinata - somaj

Buna ziua. Am incheiat un contract de munca pe 1 an de zile. Daca dupa expirarea lui angajatorul doreste sa-mi mai prelungeasca contractul cu 1 an si eu refuz mai pot intra in somaj? Inainte de acest an am fost in concediu ingrijire copil. Banuiesc ca nu ma afecteaza daca ar fi sa doresc sa intru in somaj...?
Cel mai recent răspuns: dlgabriela , utilizator 15:41, 7 Septembrie 2011
Daca nu mai doriti sa prelungiti CIM pe perioada determinata atunci, la expirarea lui (art.56i din Codul muncii), puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
Multumesc frumos de raspuns.
Daca ma mai puteti ajuta...Trebuie sa anunt angajatorul inainte de expirarea termenului ca nu mai doresc sa-mi fie prelungit contractul sau cum se procedeaza?
1. Nu exista obligatia legala sa va anuntati unul pe altul ca nu mai vreti sa prelungiti CIM.
2. - Dar pentru ca angajatorul si-a exprimat intentia sa va prelungeasca CIM este bine ca dvs. sa-l anuntati ca nu doriti aceasta.
- Asa este frumos si... mai aveti nevoie de angajator sa va elibereze cat mai repede urmatoarele documente necesare la Agentia de Somaj: decizia de incetare a CIM, adeverinta de vechime si adeverinta tip (Anexa 26) pentru somaj.
Multumesc frumos de raspuns.
Angajatorul nu si-a exprimat inca intentia de prelungire a contractului caci mai sunt cateva luni pana la expirarea celui curent. Eu anticipez ce se poate intampla sa vad ce variante am. Lucrez in alta localitate si intentionez sa ma intorc in cea de domiciuliu. Pt ca nu sunt hotarata cat de repede sa ma intorc vreau sa stiu ce alternative am daca totusi doresc sa ma intorc mai repde, ca atare refuz o eventuala prelungire a contractului.
Pana mi-as gasi un nou loc de munca in localitatea de domiciliu nu mi-as permite sa raman complet fara venituri de aici interesul si pt un eventual somaj. Si de ce nu trebuie sa ma gandesc si la ce fac daca totusi nu mi se prelungeste contractul (in ipoteza in care as mai vrea sa stau un an) caci nu e imposibil daca ei pe alta parte fac restructurari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa cm pe perioada determinata elis57 elis57 Incepand cu luna aprilie 2011 am intrerupt somajul cu un contract de munca pe perioada determinata de 4 luni . La expirarea contractului de munca doresc sa ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa contract pe perioada determinata ContSters85367 ContSters85367 Buna ziua, Inainte sa ma angajez cu contract pe perioada determinata (initial o luna si apoi prelungit cu act aditional pe 3 luni), eram in somaj. Mai am ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatia de somaj? gabrielcornel gabrielcornel Buna ziua, Incepand cu data de 10.11.2011 si pana pe 31.01.2012 am lucrat cu contract individual de munca pe perioada determinata,apoi mi s-a propus ... (vezi toată discuția)