Buna ziua,
as dori sa ma ajutati cu niste raspunsuri.
Tatal copilului meu, de care m-am despartit in urma cu 3 ani, a fost obligat la plata unei sume lunare pentru pensie alimentara. Incepand din anul 2010, fiind bugetar, veniturile sale salariale au fost reduse cu 25%. La acel moment, am cazut la intelegere ca eu sa-i returnez o parte din bani lunar (pensia i se oprea automat din salariu) astfel incat sa fie respectat procentul stabilit de instanta, dar aplicat la noul venit. Timp de 1 an i-am returnat lunar bani. In prezent el si-a refacut viata si s-a hotarat sa solicite in instanta reducerea pensiei alimentare conform venitului actual. Totodata solicita recuperarea pe cale legala a diferentelor platite de la reducerea salariului sau si pana in prezent.
Mentionez ca eu i-am dat acei bani in mana, cand venea sa-si viziteze copilul, fara sa am o dovada scrisa in sensul acesta. Iar el acum nu mai recunoaste acest fapt.
Intrebarea mea este daca poate recupera legal acesti bani, atata timp cat in toata aceasta perioada lui i s-a oprit suma stabilita de instanta, si daca da, prin ce modalitate se va face recuperarea, avand in vedere ca este vorba de o suma desul de mare.
va multumesc.
daca s-a stabilit in suma fixa, nu poate recupera din urma. a platit suma stabilita pt ca si-a permis.
se va admite reducerea cu data introducerii cererii.
(nu trebuia sa-i dati, trebuia sa-l fi lasat sa faca cerere).
#-o