avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reducere pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reducere pensie alimentara

Buna ziua,
as dori sa ma ajutati cu niste raspunsuri.
Tatal copilului meu, de care m-am despartit in urma cu 3 ani, a fost obligat la plata unei sume lunare pentru pensie alimentara. Incepand din anul 2010, fiind bugetar, veniturile sale salariale au fost reduse cu 25%. La acel moment, am cazut la intelegere ca eu sa-i returnez o parte din bani lunar (pensia i se oprea automat din salariu) astfel incat sa fie respectat procentul stabilit de instanta, dar aplicat la noul venit. Timp de 1 an i-am returnat lunar bani. In prezent el si-a refacut viata si s-a hotarat sa solicite in instanta reducerea pensiei alimentare conform venitului actual. Totodata solicita recuperarea pe cale legala a diferentelor platite de la reducerea salariului sau si pana in prezent.
Mentionez ca eu i-am dat acei bani in mana, cand venea sa-si viziteze copilul, fara sa am o dovada scrisa in sensul acesta. Iar el acum nu mai recunoaste acest fapt.
Intrebarea mea este daca poate recupera legal acesti bani, atata timp cat in toata aceasta perioada lui i s-a oprit suma stabilita de instanta, si daca da, prin ce modalitate se va face recuperarea, avand in vedere ca este vorba de o suma desul de mare.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cristina_popa , utilizator 22:16, 3 Septembrie 2011
daca s-a stabilit in suma fixa, nu poate recupera din urma. a platit suma stabilita pt ca si-a permis.
se va admite reducerea cu data introducerii cererii.
(nu trebuia sa-i dati, trebuia sa-l fi lasat sa faca cerere).
#-o
admite cererea instanta
nu poate cere din urma
iar in instanta poate sa-i reduca suma lunara
Nu voia sa faca cerere din comoditate. Iar eu am vrut sa fiu corecta. Va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Micsorare pensie alimentara cristi.a cristi.a Buna ziua, Va rog sa ma ajutati la interpretarea solutiei: Solutia pe scurt: Admite cererea . Dispune reducerea pensiei de întreţinere stabilită în ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere nlilianne11 nlilianne11 Buna ziua, Sunt divortata si am un copil in varsta de 16 ani pentru care fostul meu sot platea, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila, ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara pentru copil juliaeva juliaeva Buna ziua In urma sentitei din anul 2010 tatal fetitei mele a fost obligat la plata unei pensii de 115 ron in favoarea copilului . La stabilirea acestei ... (vezi toată discuția)