avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... as dori sa stiu cand intra noul cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

as dori sa stiu cand intra noul cod penal

prietenul meu este inchis din luna iulie ptr tentativa de omor si are o condamnare de 6 ani ,as dori sa stiu daca ii va mai scadea din pedeapsa cand va intra noul cod penal,deoarece el si-a recunoscut vina,so impacat cu partea vatamata,nu sa sustras niciodata de la urmarire penala si in certificatu medico legal sa precizat ca nu ia fost pus viata in pericol,si totusi nu intelegem de ce nu io so schimbat incadrarea juridica,va rog frumos zicetimi si mie exista posibilitatea sa ii mai scada din pedeapsa la intrarea noului cod penal,sau zicetimi si mie ce as mai putea face,cum sa ajung la ceedo.va multumesc.:(
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2011
Gabriela Mihai, Avocat
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 13:47, 2 Octombrie 2011
Noul Cod Penal va intra in vigoare in momentul in care Camera Deputatilor va adopta legea de aplicare, cel mai probabil in viitoare sesiune parlamentara. Nimeni nu va poate da o data exacta.

In cazul dvs. nu se va face nici o reducere a pedepsei.
nu se stie
saptamana trecuta presa a scris ca va intra in vigoare la 1 octombrie 2011, insa oficial nu am vazut nici un punct de vedere.
da am inteles ca va intra in vigoare dar cand?dar cand va intra in vigoare detinuti va beneficia de noul cod penal?
Ce intelegeti prin „a beneficia de noul cod penal”?

Alte discuții în legătură

Lege favorabila in timp melinaR melinaR nu stiu dca titlul ebun dar pe mine maintereseaza daca anul acesta v a intra o lege favorabila pentru pedepsele definitive si cind v a intra aceasta pentru ca ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal juanpablosorin juanpablosorin a-s dori sa stiu,daca un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea de 15 ani,pt inselaciune,condamnare ramasa definitiva in anul 1999,dupa intrarea in ... (vezi toată discuția)
Regularizarea pedepselor cu privarea de libertate alexandra15 alexandra15 buna ziua este adevarat ca odata cu intrarea in viguare a noului cod penal la 1 octombrie se va face si o regularizare a pedepselor si celor care beneficiaza ... (vezi toată discuția)