avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... noul cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

noul cod penal

a-s dori sa stiu,daca un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea de 15 ani,pt inselaciune,condamnare ramasa definitiva in anul 1999,dupa intrarea in vigoare a noului cod penal,se va schimba ceva ,in sensul reducerii maximului de 15 ani ,din actualul cod ,in maximul de 7 ani din noul cod penal,sper ca m-am facut inteles,va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: michy , utilizator 13:02, 26 August 2011
Exista un proiect de cod penal, dar nu este deocamdata intrat in vigoare, si, dupa toate aparentele, nici nu va intra in vigoare vreodata.
Proiectul posibilului Cod penal nu aparcurs etapele si nu a primit toate aprobarile din partea autoritatilor astfel incat ,sa fie promulgat de presedinte,sa poata fi publicat in Monitorul Oficial
odata ce ai ramas definitiv vei executa pedeapsa ptr care ai fost condamnat,DAR pentru cei condamnatii definitiv indiferent daca sunt recidivisti sau primari se va scadea 5 ani din pedeapsa.cand se va schimba codul penal in toamna
eroare michy, daca intra in vigoare, beneficiaza de legea mai favorabila si anume ii scade pedeapsa la maximul din noua lege adica 5 ani.
imi pare rau dar azi am vb cu un procuror de la trib buc si mia spus foarte sigur ca celor condamnati definitiv indiferent de pedeapsa se va scadea 5 ani

Alte discuții în legătură

Schimbare cod penal ptr condamnatii definitiv michy michy acum in toamna se va schimba si codul penal ,iar toti cei care au fost condamnatii definitiv se va reduce din pedeapsa 5 ani,nu conteaza daca esti recidivist ... (vezi toată discuția)
Redozare pedeapsa stochelrodu stochelrodu Buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti daca, conform noului cod penal care va intra in vigoare, se vor redoza pedepsele definitive aflate in curs de ... (vezi toată discuția)
noul cod penal sofiaelena sofiaelena va rog sa-mi spuneti daca noul cod penal intra in vigoare pe data de 1 octombrie 2011? prietenul meu savarseste o pedeapsa pentru inselatorie. la comisie i-au ... (vezi toată discuția)