avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care ar fi valoarea unui cec de 5000 lei din 1981 in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care ar fi valoarea unui cec de 5000 lei din 1981 in zilele noastre?

Buna ziua!

In 1981 bunicii mi-au facut un cec in valoare de 5000lei de care probabil au uitat.Titulara cec-lui sunt eu,bunicul fiind imputernicit.Dupa decesul bunicilor am dat peste acest cec.Pana in 1999 vad ca are dobanda pusa (valoarea ajungand la 6140 lei). Zilele trecute am mers la cec sa pun dobanda si mi s-a spus ca acest cec nu mai este valabil pentru ca pe el nu mai exista nici o suma.
Din cate imi amintesc intre 1990 si 2011 au avut loc cateva modificari in ceea ce priveste valoarea banilor.
As dori sa-mi dati un sfat,o idee , sa-mi spuneti ce as putea sa fac pentru ca statul s-a folosit de acesti bani atatia ani ,iar valaorea banilor s-a modificat in acest interval de ani.


Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Emki , utilizator 18:17, 22 Decembrie 2013
Pai inmultiti cu dobanda si scadeti cu inflatia. Cum in anii 90 inflatia a ajuns chiar si la 256% nu prea mai aveti ce lua, poate chiar aveti sa dati comisioane.

Dobanda era in 1980 intre 3-5%.

Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Din pacate se pare ca intr-adevar acele cec-uri nu mai au valoare. Si eu am fost cu unul la fel acum 2-3 ani si am primit acelasi raspuns ca si dvs. Acum il tin doar ca amintire....
....ghinion.....si eu am un asemenea exemplar, de 5000 lei, din 1985, cu cistiguri in masini si din pacate, acum 3-4 ani, am fost sa intreb ce sa mai fac cu el si mi s-a spus ca nu am urmarit informatiile din presa, am ajuns mai tirziu cu citeva luni, de la data limita cind mai puteam lua pe el, parca 3 salarii (nu stiu de care, medii pe economie, sau cam asa ceva). Acum si eu il tim tot ca amintire!
Probabil că ideea întrebării ar fi cum de nu mai sunt banii şi care ar fi modalitatea prin care chiar cu ajutorul justiţiei să-şi poată recupera banii pierduţi, cam la fel ca depunătorii banilor pentru Dacii, cred io ... mai degrabă decât bătăi pe umeri ca cum ar fi : lasă mă, că aşa am păţit şi io :D
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Cec libret de economii kitto kitto Am o intrebare , am varsta de 19 ani ,iar cand m-am nascut tatal meu mi-a facut un cec unde mi-a depus suma de 5000 de lei ,suma destul de importanta atunci ... (vezi toată discuția)
Cec-libret de economii cu dobanda si castiguri in autoturisme MirceaVleoanga MirceaVleoanga Buna ziua, Sunt \\"fericitul\\" detinator a 4 bucati carnete CEC-Libret de Economii cu dobanda si castiguri in autoturisme cu valoare 5000 lei, puse in ... (vezi toată discuția)
Pot recupera intr-un fel sau altul niste bani depusi la vechiul cec? Carmen Holbanel Carmen Holbanel In vara anului 1990 am depus la CEC 45000 lei pe 9 carnete cu castiguri in autoturisme. La acea data suma reprezenta salariul meu pe 2 ani. Nu am incasat ... (vezi toată discuția)