avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... suprafata utila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

suprafata utila

Care este diferenta legalaintre suprafata utila masurata si "suprafata din acte".
Suprafata "din acte" ce reprezinta si cum a fost ea calculata?

Este vorba de un apartament care are "in acte" 42 de mp si "din masurare" doar 38 mp. Vine un cadastrist scoate o ruleta si masoara. Cat de exacta este masuratoarea lui?
in acte sunt trecute si suprafetele peretilor
ma refer la aria de la baza lui
Este vorba doar de peretii interiori? Sau este vorba si din jumatate din suprafata ocupata de grosimea peretilor comuni?
Suprafata construita a unui imobil reprezinta suma ariilor sectiunilor orizontale (planurilor) ale tuturor nivelurilor cladirii, delimitate de conturul exterior al anvelopei cladirii. Nu sunt luate in calcul suprafetele aferente treptelor exterioare, cele ale teraselor neacoperite, suprafetele curtilor interioare mai mari de 4 m2 sau ale curtilor de lumina sau de acces.

SUPRAFATA UTILA
Suprafata incalzita (suprafata utila) se refera la suprafetele unui apartament sau imobil incalzite direct sau indirect, prin transfer de caldura prin elementele interioare de constructie. Suprafata incalzita in cazul cladirilor rezidentiale sau a apartamentelor rezulta ca diferenta dintre suprafata construita desfasurata si suprafata ocupata de pereti, stalpi si alte elemente structurale. Pentru a determina suprafata incalzita (suprafata utila) a unui apartament adunam suprafetele utile (vazute) alte tututor incaperilor. In aceasta categorie intra camerele de zi, dormitoarele, baile, toaletele, bucatariile, spatiile de depozitare (camari, debarale) si cele de circulatie din interiorul apartamentului.

Vorbim de "suprafata din acte" vs "suprafata utila".

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2011
ContSters78406, utilizator
(de ce nu il intrebati si pe cadastristul care a masurat)

Diferenta dintre suprafata utila (incalzita) si cifrele din acte e grosimea peretilor.

Se pare ca in acte apare si grosimea peretilor inclusa. Sinonim cu "amprenta" (daca vorbim doar de parter)

Termenul "suprafata apartamentului" este mult prea vag. ( intrebarea e Cu sau fara pereti inclusi?) , acest detaliu nu se specifica clar...terminologic in acte

poate cadastristul a facut mentiunea de rigoare.

fiind vorba de acelasi apartament ambele cifre sunt corecte (cu pereti/fara pereti), la un eventual control al cuvintelor
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2011
ContSters83715, utilizator

Alte discuții în legătură

Suprafața apartamentului este mai mică decât în actul de proprietate anthynidiany anthynidiany Vrem să vindem un apartament și am făcut documentația cadastrală. În urma măsurătorilor a reieșit o diferență de 1,40 mp. Apartamentul are utili 72 ... (vezi toată discuția)
Probleme de intabulare tisamar tisamar Am cumparat un teren care are o suprafata de 2337 mp in CF, insa in realitate suprafata masurata a terenului este de numai 2198 mp. Intre timp am construit o ... (vezi toată discuția)
Donatie&cadastru adrian20 adrian20 In 1995 tatal meu a primit prin donatie un teren de la fratii lui. Intre timp unu dintre ei a decedat, iar celalti spun ca vor surpa donatia. #-oMai pot surpa ... (vezi toată discuția)