avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Suprafața apartamentului este mai mică decât în ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Suprafața apartamentului este mai mică decât în actul de proprietate

Vrem să vindem un apartament și am făcut documentația cadastrală.
În urma măsurătorilor a reieșit o diferență de 1,40 mp. Apartamentul are utili 72 de mp.
Cei care vor să cumpere apartamentul s-au dus la bancă dar le-a fost refuzat dosarul din cauza acestei diferențe.
Ce-i drept nu ne-am uitat la acte să observăm diferențele.
Se mai poate face ceva? Există posibilitatea ca cei de la cadastru să fi greșit? Se mai pot modifica actele de la serviciul cadastral?
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2018
anthynidiany, utilizator
Cel mai recent răspuns: anthynidiany , utilizator 20:08, 15 Martie 2018
Daca diferenta este in minus fata de cea inregistrata, cu actele de proprietate, documentatia cadastrala (posibil si alte documente la cerere) se completeaza o cerere tipizata si se reface cartea funciara conforma cu noile suprafete. E mai complicat cand din masuratori rezulta suprafete in plus fata de cele deja inregistrate.
Dar apartamentul a fost intabulat pe noua suprafață. Am obținut toate documentele de la cadastru.
Deci suprafata mentionata in actul de proprietate corespunde cu cea din cartea funciara a imobilului?
În actul de vânzare cumpărare semnat în 1997 e trecută suprafața de 65,73. Atunci nu a fost făcută nicio schiță, nimic. Cred că suprafeța a fost trecută după niște planuri inițiale. Locuința a fost cumpărată de la Termloc - o instituție a statului.
În actele de la cadastru făcute acum și înregistrate apare suprafața de 64,28.
E foarte normal sa apara suprafete diferite, unul dintre motive fiind acela ca s-a schimbat sistemul de masurare. Sunt foarte multe acte de proprietate unde apare o suprafata preluata din actele precedente si o alta suprafata reiesita din masuratori. La dvs inteleg ca este prima inscriere in cartea funciara, dar cu siguranta nu primul apartament din bloc sa fi fost inscris. Exista o carte funciara colectiva a imobilului? Si mai important ar fi cum doreste banca sa actionati? Presupun ca nu se propune ca Termloc sa refaca actele sa reflecte suprafetele masurate acum. La biroul de carte funciara ma indoiesc ca puteti schimba ceva, atata timp cat suprafetele in cartea funciara a apartamentului concorda cu masuratorile noi

Alte discuții în legătură

Intabulare iuvri iuvri Buna ziua! Imi poate da si mie cineva niste informatii? Cum pot intabula terenul obtinut cu un titlu de proprietate obtinut in baza legii 247/2005? Unde ... (vezi toată discuția)
Suprafata utila ContSters78406 ContSters78406 Care este diferenta legalaintre suprafata utila masurata si \"suprafata din acte\". Suprafata \"din acte\" ce reprezinta si cum a fost ea calculata? Este ... (vezi toată discuția)
187 mp in cadastru mai mult decat in titlul de proprietate alberta33 alberta33 Buna ziua, Din cadastrul unui teren reiese ca am cumparat un teren cu 187 mp mai mult decat in titlul de proprietate, dar automat actele au fost facute pentru ... (vezi toată discuția)