Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 6703 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Împreună cu 10 specialiști de la EY România, KMPG România, Viboal FindEx și Dobrinescu Dobrev discutăm despre: TVA în comerțul electronic, SAF-T, analiza de risc fiscal etc. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Noul cod- pensie de intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Noul cod- pensie de intretinere minor

Nu stiu daca noul cod face precizare in ce caz se alege plata pensiei de intretinere minor in procent sau suma fixa si daca stabilind cota maxima procentuala in ce conditii se poate stabili un procent mai mic si cum. Mai doresc sa stiu daca tot au stabilit procent maximal daca au stabilit si suma fixa maximala si cum.
Cel mai recent răspuns: Cadrian70 , utilizator 23:34, 4 Octombrie 2011
Timpul le va rezolva pe toate ...! :)
E bine sa asteptam ssa vedem in ce ape se mai scalda legiuitorii din tarisoara asta a noastra draga...si le vom trata la momentul oportun...
Toate bune... ;)
iurispedia.ro la C.Civ Art.402, Comentariu arata ca trebuie sa inceteze practica instantelor de judecata sa atribuie pensii exagerat de mari de intretinere ca procent din venitul net. Se stabileste plafonul minim care nu va fi mai mic decat procent din salariul minim pe economie cand nu exista venituri oficiale si un plafon maxim care nu va depasi 50% din salariul mediu net pe economie stabilit de Institutul de Statistica, anual. Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2011
Cadrian70, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara vely37 vely37 Am o cunostinta care are 2 copii minori rezultati in timpul casatoriei si dupa divort,copii au ramas la tatal lor,urmand ca mama sa plateasca pensie de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara telconta telconta cum se stabileste pensia alimentara pentru 2 copii minori in urma divortului , care este procentul? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara florentina-doina florentina-doina Buna seara.as dori sa stiu daca pot da in judecata sotul pentru a-mi plati pensia alimentara la 2 copii chiar daca nu sunt divortata...specific ca suntem ... (vezi toată discuția)