Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Dl. Mihai va multumesc pentru implicare.
Am insa cateva nelamuriri:
- ce gasiti de ras?
- la care intrebare mi-ati raspuns?Poate nu am fost clara cand m-am referit la contestatie asa ca precicez ca ma intereseaza bazele pe care pot face contestatie! Ma gandesc ca nu pot face contestatie doar din lipsa de ocupatie iar daca o fac o fac ca sa am ceva de castigat sau sa nu am nimica de pierdut iar asta nu o pot face din momentul in care nu stiu care e procedura legala de constate a unei nereguli in cazul zgomotului produs de tobele de evacuare.
Pe mine ma intereseaza sa stiu cu ce masoara politia decibelii,daca acel aparat este omologat (si daca este,cum verific ca nu e vreo chinezarie neomologata?) si care este limita legala maxima a decibelilor pe care cei de la Rutiera nu ii sanctioneaza (de fapt ma intereseaza legea sau cadrul legal unde se specifica concret care este limita respectiva)!
Pe langa asta ma intereseaza si articolul din codul rutier sau o alta lege rutiera in vigoare unde se specifica care este amenda pentru o astfel de "abatere".
Sunt tobe/evacuari unde se specifica numarul maxim de decibeli si sunt altele unde nu se specifica asa ca ma gandesc ca atunci cand politistul vine sa faca verificarea va avea o referinta legala generalizata pe tipul de autovehicul (adica motocicleta,tractor,masina,maxi-taxi,etc.) si nu pe modelul autovehiculului (Audi,Mercedes,Ferrari,Dacia,Trabant) precum nici din cartea tehnica a autovehiculului...asta ar fi ultimul lucru pe care sa il caram cu noi,cartile tehnice #-o.
Multumesc anticipat pentru raspunsurile la subiect.
politia face verificarea prin inregistrarea emisiei de zgomot cu un sonometru normal si verifica incadrarea in cartea tehnica a masinii.
Puteti contesta o eventuala amenda si poate aflam si noi cu aceasta ocazie cum se justifica politia.!