avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Limita legala de zgomot
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Limita legala de zgomot

Buna ziua,

Doresc sa va cer ajutorul in urmatoarea problema: limita legala de zgomot (decibeli) admisă pentru motociclete nu este specificata in Codul Rutier insa este specificat faptul ca Politia Rutiera poate retine talonul si aplica amenda in cazul in care considera ca limita respectiva a fost depasita iar solutionarea presupune si o testare contracost la RAR.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:

1. Unde este precizat in legislatia in vigoare limita maxima a zgomotului pentru motociclete (sau/si alte autovehicule)?
Daca nu este precizat acest lucru,care este modalitatea legala prin care se constata ca zgomotul este prea mare?...prea mare fata de ce anume?

2. Unde este precizat in legislatia in vigoare plaja de amenda pe care agentul rutier o poate aplica in cazul in care acea limita este depasita?In "Contraventii" eu nu am gasit nimic legat de aspectul acesta.

3. Cu ce se masoara zgomotul produs de toba/evacuare?Aparatele respective trebuie sa fie omologate (daca da,cum verific omologarea acestora?)?
Spre exemplu in cazul radarelor vechi acestea nu erau omologate pentru timp cu adverse (ploaie,ninsoare,etc.) si as vrea sa stiu daca este cazul si cu aceste aparate de masurat zgomotul/decibelii.
Daca este cazul si aici, v-as fi recunoscatoare daca mi-ati comunica in ce masura pot contesta amenda si suspendarea talonului precum sa evit si vizita (contracost) la RAR in masura in care consider ca am fost neindreptatita!

As aprecia daca a-ti completa dvs. cu alte informatii pe care le considerati utile in astfel de caz (filtru al Politiei Rutiere pentru nivelul de zgomot).

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ddanos , utilizator 00:09, 17 Septembrie 2020
Va multumesc pentru raspuns.

cioan a scris:

Nivelele de zgomot admise pentru autovehicule sunt cuprinse in Normele tehnice pentru admiterea in circulatia pe drumurile publice elaborate de Registrul Auto Roman (RAR). Am auzit ca pot fi consultate si pe internet.

Dl. Ioan eu am cautat pe internet si nu am gasit nimic relevant unde sa fie specificat clar care este limita decibelilor pentru esapamentul moto.
Daca v-ati putea interesa ca mai apoi sa ma lamuriti si pe mine v-as ramane datoare...
Cam asa:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare amenda aplicata pe nedrept ContSters83715 ContSters83715 politistul mi-a dat o amenda pe nedrept ca am sunat la 112 noaptea, reclamand vecinul. Vecinul are mai multe amenzi pt tulburarea linistii publice. Pe ... (vezi toată discuția)
Program liniste bloc blitzblitz blitzblitz Buna ziua, Am achizionat recent un apartament intr-un bloc si am si inceput lucrarile de renovare. Mai concret schimbam instalatia electrica, ceea ce ... (vezi toată discuția)
Nivel maxim zgomot in apartament Cristi_1970 Cristi_1970 Buna ziua Vecinul de deasupra mea a infiintat o mica sala de repetitii in spartamentul sau,se canta la saxofon,pian si vioara uneori in acelasi timp ... (vezi toată discuția)