avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... rapire internationala de minor?????????????
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

rapire internationala de minor?????????????

buna ziua si Va multumesc anticipat pentru raspuns!
de fapt: mama cu copilul nascut in italia,cind micutul avea 2 luni cu consemtamintul tatalui italiana plecat in romania (copilului a fost facut pasaport pentru calatorii italian).unde initial dorea sa ramina citeva luni,avind chiar si bilet de avion return in italia .dar dupa vizita tatalui copilului si consemtamintul verbal al acestuia dat mamei si reprezentantului ambasadei italiei unde afirma ca este dorinta sa ca mama cu copilul sa nu se intoarca in italia,din motiv ca nu-i poate intretine si nu are o locuinta pentru ei(prin telefon)-mama cu copilul au ramas in romania,unde se afla deja 13 luni.copilul a fost inregistrat la ambasada italiei si a luat resedinta in romania.mai mult ca atit- a fost efectuata o vizita la domiciliul mamei de catre functionarii ambasadei italiei,care au constatat ca copilul este sanatos,ingrijit,fericit,sorident...si ca mama nu se ascunde,ci a facut public domiciliul copilului.
deja de vreo 8 luni tatal copilului nici nu a telefonat, (lucrul pe care si in lunile precedente l-a facut doar de citeva ori) pentru a avrea careva informatii despre copil,cu toate ca stie unde domiciliaza doamna,deci nu se intereseaza absolut deloc de viata si sanatatea copilului.doamna a depus o cerere pentru desfacerea casatoriei in romania,casatoria incheiata in italia.
copilul era nedorit de tata si parintii acestuia,in asa fel obligindu-si sotia sa avorteze,doamna nu a dorit s-o faca,a pastrat sarcina-din acest motiv ea a fost alungata de la domiciliul conjugal si intretinuta complect de catre rudele sale.nici dupa nasterea micutului tatal ABSOLUT in nici un mod nu a partecipat la intretinerea acestuia.doamna a subit multe violente fizice si psihice in familie(fapt inregistrat la asistenta sociala italiana),tatal a facut tratament cu psihofarmace, e o persoana violenta,instabila in plus nu activeaza deja de foarte multi ani,fiind de facto la intretinerea tatalui sau pensionat de 72 de ani.a confesat ca avea o legatura extraconjugala.
dar mama copilului a aflat ca tatal a depus o plingere pentru rapirea internat. de minori(dupa 7-8 luni de permanenta a doamnei cu copilul in romania).
interebarea este:
1.ar fi o trauma psicologica si fizica pentru un copil de 16-17 luni....(ceea ce ar constitui o exceptie pentru inapoierea minorului prevazuta de catre art.13-conventia de la haga 1980) indepartarea acestuia de la mama sa,unica adevarata figura de referiment si transmiterea spre educare tatalui copilului,care nici in italia nu-si exercita obligatiunile parintesti?
2.poate fi condamnata mama in aceste circumstante si inapoiat copilul in italia (conform art.3 aceeasi conventie) pentru rapirea internat. de minori ,chiar daca a avut initial acordul sotului de a ramine in romania?
3.ce s-ar putea de facut pentru ca mama sa nu-si piarda copilul ,unicul sens al vietii sale si pentru ca sa demonstreze ca residinta obisnuita a copiluli e romania

e un strigat al unui suflet disperat, astept cu nerabdare un raspuns.MULTUMESC

Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2011
marinka24, utilizator
Cel mai recent răspuns: marinka24 , utilizator 16:07, 15 Septembrie 2011
nu este nici o răpire atâta vreme cât aveți acordul tatălui de a părăsi Italia. copilul are cetățenia ambilor părinți, poate locui atât cu mama cât și cu tatăl și dacă mama locuiește după despărțirea în fapt în România, nu ar fi nici o problemă, de ce doar Italia și nu și România. prin urmare și autoritățile noastre, dacă doresc, au un cuvânt de spus. dacă spuneți că deja s-a promovat o acțiune de divorț, în acest proces se va stabili și custodia copilului. până atunci, dacă primiți orice convocare din partea autorităților italiene, răspundeți tuturor întrebărilor și apărați-vă drepturile. există avocați specializați în astfel de cazuri puteți apela la ajutor de specialitate.
va multumesc din suflet pentru raspuns!
dar frica mea este ca : tatal copilului si-a dat consimtamintul verbal,chiar daca acelasi lucru a confirmat si functionarului ambasadei si nu sint increzuta in puterea juridica a acestui consimtamint
aduc scuzele mele pentru insistenta,dar as dori sa concretizez doar acest fapt.MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Resedinta obisnuita a minorului marinka24 marinka24 seara buna care este residinta obisnuita a unui minor?,rezultat dintr-o casatorie (mama romanca,tatal italian),nascut in italia,dar numai la 2 luni transferit ... (vezi toată discuția)
Proces inapoiere minor Schafy Schafy Sunt o mama disperata. In urma procesului unde am fost acuzata de rapire de minori, de la Curtea de Apel Bucuresti, s-a hotarat prin sentinta definitiva ... (vezi toată discuția)
Rapire internationala de copil catalinagt catalinagt Buna ziua. Rog Dnii Avocati cu experienta in probleme de rapire internationala de minori sa-mi indice cum se poate rezolva urmatoarea situatie! O ruda a ... (vezi toată discuția)