avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cat este permis sa opresti garantie pe luna unui ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cat este permis sa opresti garantie pe luna unui salariat...?

Cat este permis sa opresti garantie unui salariat avand in vedere ca lucreaza cu valori si este vorba de gestiune...? Exista prevederi in acest sens ?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:58, 18 Septembrie 2011
Cat este dispus sa dea...nu exista prevedere legala.
Potrivit dispozitiilor Legii nr. 22/1969,.....Art. 12. - Garanţia în numerar va fi de minimum un salariu şi de maximum trei salarii tarifare lunare ale gestionarului; ea nu va putea depăşi valoarea bunurilor încredinţate.
Pentru gestionarii retribuiţi pe bază de cotă procentuală, cuantumul minim al garanţiei în numerar va fi echivalent cu cîştigul mediu pe o lună, iar cel maxim cu cîştigul mediu pe 3 luni.
Art. 13. - Garanţia în numerar se reţine în rate lunare de 1/10 din salariul tarifar lunar sau din cîştigul mediu pe o lună, după caz. Dacă, din cauza altor reţineri, ratele în contul garanţiei în numerar nu pot fi reţinute, gestionarul este obligat să le depună.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare myno myno Buna ziua! Este legal sa se retina din salariu ,lunar, o anumita suma cu valoare totala egala cu 3 salarii daca ai gestiune? multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Retinere (constituire) garantie materiala elmo21 elmo21 Sunt gestionar si doresc sa aflu daca valoarea garantiei materiale,este corect sa fie calculata aplicand 10% la valoarea salariului de incadrare si nu la ... (vezi toată discuția)
Garantie materiala ionev ionev va rog sa ma ajutati cu un raspuns, este normal sa-mi sa mi se retina o garantie materiala valoarea a doua salarii brute, daca eu ocup o functie de ... (vezi toată discuția)