avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nulitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nulitate

un act de adjudecare poate fi anulat-nulitate relativa/absoluta - pe dreptul comun sau doar pe calea contestatiei la executare..Poate fi desfiintat amiabil, ca orice act juridica care se naste, modifica si stinge prin vointa ( desigur in situatia de fata vointa e manifestata de creditor care exercita bal bla)
am un act de adjudecare emis de executor bancar...care constatand ca pentru 10 mp ipoteca a fost pusa pe 8 mp ulterior vanzarii catre un tert a decis impreuna cu adjudecatarul-amiabil sa desfiinteze actul de adjudecare emis, repunandu-se in situatia anterioiara si sa reia licitatia pe 2 mp ramasi..E vb de 3 loturi, doua cu pacaleala si unu fara
Cel mai recent răspuns: ContSters221975 , utilizator 18:23, 28 Septembrie 2011
sigur ca are iz penal...insa ma intereseaza sa deblochez 2 metri adjudecati la reluarea licitatiei...intrucat primul adjudecatar a apucat sa faca un cadastru pe 10 metri cu atribuire numar cadastral:((
pot opune eu pe procedura necontencioasa/sunt obligati cei de la cadastru sa tina cont de aceste dispozitii..eu fiind intabulat din 2003
Art. 520 cpc
Orice cerere de evictiune, totala sau partiala, privind imobilul adjudecat este stinsa, daca imobilul adjudecat era inscris in cartea funciara si daca, de la data inregistrarii cererii de inscriere formulate de dobanditorul anterior al dreptului inscris in folosul tertului adjudecatar, au trecut cel putin 3 ani.
In cazul imobilelor inscrise pentru prima data in cartea funciara, in temeiul actului de adjudecare, cererea de evictiune se va prescrie in termen de 3 ani de la data inscrierii actului de adjudecare in cartea funciara. Aceasta prescriptie curge si impotriva disparutilor, minorilor si persoanelor puse sub interdictie.
Art. 521
In cazul in care cererea de evictiune este introdusa inainte de imparteala pretului de adjudecare, instanta de executare, la solicitarea adjudecatarului, va putea sa suspende, cu sau fara cautiune, imparteala pretului pana la judecarea definitiva a cererii de evictiune.

cum opun eu aceste dispozitii in conditiile in care nu am actiune contencioasa formulata de nimeni si sunt si posesorul terenului, insa cartea (cadastrul se suprapune si exista doua acte de adjudecare pt 2 mp, 2 mp ai mei si unul desfiintat "amiabil" pe 10 in care sunt inclusi cei 2) ma blocheaza..si ...Nu urmaresc sa ajung in litigiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie publica madara81 madara81 Care sunt etapele si termenele de contestare in cazul vanzarii la licitatie publica a unui imobil? (vezi toată discuția)
Experienta mea cu cumpararea de imobile aflate in executari silite, si cand oare vor inceta sa reprezinte practic un camp minat si foarte riscant? vioricaw vioricaw In ultimii 2 ani am participat la mai multe licitatii publice pentru apartamente scoase la vanzare in urma unor executari silite realizate de executori ... (vezi toată discuția)
Adjudecare desfiintata Lucc Lucc X cumpara la licitatie publica o casa la al doilea termen,dar pretul urca putin peste suma evaluata de catre evaluator.(mai convenabil era sa-l fi luat direct ... (vezi toată discuția)