avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... garantia de buna executie in contracte
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

garantia de buna executie in contracte

pareri , sau reglementarea legala privind garantia de buna executie intru-n contract de lucrari, aceasta se achita conditionat sa neconditionat, avand in vedere faptul ca Ord. 925/2006 se refera numai la garantia de participare
Cel mai recent răspuns: florin77 , utilizator 09:29, 22 Noiembrie 2011
Garantia de buna executie este capitol din cadrul unui contract de lucrari si dupa constituirea ei se incepe derularea contractului.
"14. Garantia de buna executie a contractului
Garantia de buna executie a contractului se constituie prin reţineri succesive din sumele datorate pentru facturi parţiale. În acest caz contractantul are obligaţia de a deschide un cont la dispoziţia autorităţii contractante, la o bancă agreată de ambele părţi. Suma iniţială care se depune de către contractant în contul astfel deschis nu trebuie să fie mai mică de 0,5% din preţul contractului. Pe parcursul îndeplinirii contractului, autoritatea contractantă urmează să alimenteze acest cont prin reţineri succesive din sumele datorate şi cuvenite contractantului până la concurenţa sumei stabilită drept garanţie de bună execuţie în documentaţia de atribuire. Autoritatea contractantă va dispune ca banca să înştiinţeze contractantul de vărsământul efectuat, precum şi de destinaţia lui. Contul astfel deschis este purtător de dobândă în favoarea contractantului."
am inteles cum este reglementata garantia de buna executie. dar problema este ca s-a facut printr-o societate de asigurari care plateste doar conditionat, in timp ce beneficiarul solicita ca aceasta garantie sa fie platita neconditionat.Pareri .....?
ART. 90 - HG 925/2006
(1) De regula, garantia de buna executie se constituie printr-un instrument de garantare emis in conditiile legii de o societate bancara sau de o societate de asigurari, care devine anexa la contract. Prevederile art. 86 alin. (2)-(4) se aplica in mod corespunzator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie de participare la licitatie ContSters159916 ContSters159916 Buna ziua, societatea unde lucrez a castigat o licitatie publica.Aceasta achitase garantia de participare la licitatie.Intrebarea mea este. Pentru garantia de ... (vezi toată discuția)
Garantia de buna executie si derularea contractului Diurpaneus Diurpaneus Am câteva întrebări privind garanția de buna execuție a contractelor de achiziții publice, deoarece nu am găsit o reglementare legala clara ... (vezi toată discuția)
Garantie de buna executie_intrebare julien_slbz julien_slbz la semnarea contractului de achizitie lucrari partile stabilesc ca modalitate de constituire a garantiei de buna executie "retineri succesive"...in ... (vezi toată discuția)