avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cesiune contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cesiune contract munca

buna ziua! daca exista niste CIM incheiate cu SC X si SC X infiinteaza o noua SC (SC Y), contractele de munca cu SC X pot fi cesionate catre SC Y? in ce baza legala?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:17, 23 Septembrie 2011
Nu se pot cesiona sau transmite contractele de munca de la o firma la alta. Trebuie inchise contractele cu firma X si incheiat contracte noi cu firma Y.
multumesc! insa nu se pot nici transfera in baza legii 76? SC X va infiinta noua SC Y si va fi asociat unic in SC Y..
Exista posibilitatea aceasta ca , c.i.m. incheiate pe un angajator sa fie preluate de un alt angajator ... situatia este reglementata de Legea nr.67/2006 privind protectia drepturilor salariatilor in cazul transferului intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora.

In actul constitutiv al infiintarii noii societatii se va face mentiunea transferului unei parti din patrimoniu societatii vechi in patrimoniul celie noi . De asemenea, se va mentiona ca drepturile si obligatiile cedentului, care decurg din contractele individuale de munca si din contractul colectiv de munca aplicabil, existente la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
In acest caz, c..i.m. incheiate pe societatea X vor fi preluate pe societatea Y.
multumesc mult! imi cer scuze, in mesajul de mai sus ma refeream tot la legea 67, insa din graba am sscrie 76.
monik a scris:

multumesc mult! imi cer scuze, in mesajul de mai sus ma refeream tot la legea 67, insa din graba am sscrie 76.

Am banuit ca este vorba despre aceasta lege ... deoarece este singura posibilitate de tranfer a salariatilor de la un angajator la altul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer in temeiul art. 169 codul muncii Daniela David Daniela David Buna ziua, am urmatoarea speta pentru care va solicit ajutorul. Un angajat este transferat in temeiul unei hotarari a consiliului local, de la societatea x ... (vezi toată discuția)
Novatie cim? C_CRISTINA C_CRISTINA Ma voi confrunta cu urmatoarea situatie: pe firma x exista 80 de salariati. Se infiinteaza firma Y pe care se doreste continuarea activitatii firmei x cu toti ... (vezi toată discuția)
Modificare cim suspendat dana_ludmila dana_ludmila 10 salariati ai societatii X au cim-urile suspendate conform art.52 alin.1 lit.c) din Codul Muncii. In perioada de suspendare societatea X fuzioneaza (prin ... (vezi toată discuția)