avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cine are dreptul de control in trafic??
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cine are dreptul de control in trafic??

buna seara ,sint dintr-o localitate din br .pina acum 2 saptamini pe soseaua din localitate era debandada fiecare conducea cit mai taretot ce avea ,indiferent ce vehicul avea.de 2 saptamini au inceput sa apara politisti care controleaza tot (si pe mine)dar care nu sint de la politia rutiera.acum imi convine ca sa mai linistit treburile pe aici dar ce nu imi convine e ca ma opresc acu si pe mine mai mereu si cauta nod in papura ca sa dea amenda.binenteles ca vreo 5 -6 care au relatii la br conduc in continuare in tromba pe linga politisti care ma controleaza pe mine cautind un motiv sa imi dea amenda (situatie care ma enerveaza teribil).deci sa revin la oile mele,cine poate sa ma opreasca in trafic legal?toti politisti care au o uniforma indiferent de unde sint ma pot controla??!!!eu stiam ca doar politia rutiera?va rog sa ma lamuriti.multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:14, 24 Septembrie 2011
Controlul in trafic se efectuează de către:
Inspectorii ARR si RAR
Agentii de politie rutiera
Politistii de frontiera
adica agenti de politie rurala nu au voie?si cind ma opresc ce sa le zic?ca nu au voie?
un articol de lege ceva?
politia rurala are si agenti de circulatie....daca are sapca alba are autoritate sa te opreasca daca are si motiv......nu are voie sa te opresca aiurea decat daca este filtru si opreste tot pt control......cei de la ordine publica nu au voie si nici politia locala dar nu prea se respecta asta
La propunerile pt codul rutier a aparut si varianta politiei locale pt anumite probleme pe raza localitatii din care fac parte, pe langa ARR, RAR, Politia de Frontiera si bineinteles agentii de la Politia Rutiera. Nu va mai contrati cu politia din comuna pt ca au dreptul pe raza comunei sa va opreasca si sa va controleze fara sa faca abuz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine poate opri un autoturism in trafic? doar politia? BG BG Va rog sa-mi spuneti daca in trafic poti fi oprit de o alta autoritate decat Politia Rutiera! Ex. Jandarmeria, ARR, Armata, etc. Ce se intampla daca nu ... (vezi toată discuția)
Cine verifica tipul de anvelope cu care este dotat autoturismul? tuvasile tuvasile In legea 161/2011 se precizeaza: [quot]3. La articolul II punctul 1, alineatul (1) al articolului 56 se modifica si va avea urmatorul cuprins: „Art. ... (vezi toată discuția)
Polițist rutier dietmarkrutsch dietmarkrutsch Am observat tot mai multe spețe și comentarii despre polițistul rutier vs. cel ne-rutier. În sensul că în conformitate cu OG 195/2002 DOAR POLIȚISTUL ... (vezi toată discuția)