avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... sef serviciu politia locala
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

sef serviciu politia locala

In urma unui concurs organizat ,nici un candidat nu a luat examenul .Primarul doreste ca sa-l promoveze (numeasca direct pe unul din cei care au candidat drept sef al serviciului. Acea persoana este lucrator in cadrul Politiei locale si a detinut si interimatul. Este posibila o astfel de numire fara concurs ?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 20:24, 27 Septembrie 2011
Daca postul vacant este functie publica si persoana "agreata" detine aceasta calitate, poate fi desemnata sa exercite cu caracter temporar functia conform art. 92 din Legea nr. 188/1999.

ART. 92
(1) Exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii publice de conducere vacante sau temporar vacante se realizează prin promovarea temporară a unui funcţionar public care îndeplineşte condiţiile de studii şi de vechime în specialitatea studiilor pentru ocuparea funcţiei publice şi care nu are o sancţiune disciplinară aplicată, care nu a fost radiată, în condiţiile prezentei legi.
(2) Dacă funcţia publică este vacantă, măsura prevăzută la alin. (1) se dispune de către persoana care are competenţa numirii în funcţia publică, pe o perioadă de maximum 6 luni într-un an calendaristic, cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.

Ce intelegeti prin interimat?...
Daca nu ma insel si dupa trecerea celor 6 luni cu aprobatea ANFP se mai poate prelungi termenul.
Utilizator 163....acesta este Codul Numeric Personal al dvs? Sunteti din Bihor?
interimat s-au post vacant asa inteleg, chiar si eu as dori sa stiu daca se poate ca primarul sa numeasca sefii de birou s-au serviciu de la politia locala fara examen. Daca se da examen de ce nu se da la ANFP, s-au nu vine un reprezentant. Magarie pe fata.
Nu este vorba de nici o magarie. Asa cum a mentionat corect Tanjiani este perfect legal ca primarul prin dispozitie sa promoveze pe 6 luni o persoana care indeplineste conditiile pentru ca pana la scoaterea din nou a postului la concurs sa indeplineasca atributiile. Ganditi-va ca sunt posturi in administratie in care cineva trebuie sa ia anumite decizii importante si urgente de aceea se recurge la acest artificiu temporar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exercitarea cu caracter temporar a unei funcþii publice de conducere vacante viorina67 viorina67 Din ce am inteles ,o persoana din cadrul serviciului (functionar public) a fost numita ca sef de serv. intrerimar ,pe o perioada de 6 luni. Acest interimat a ... (vezi toată discuția)
Salariul unei persoane care exercita cu caracter temporar o functie publica de conducere viorina67 viorina67 Un functionar public din cadrul unei Primarii municipale ,inspector as. 1 care pana in dec .2011 a avut salariul de incadrare 976 lei, a dat examen pentru ... (vezi toată discuția)
Organigrama si statul de functii - administratie publica mihaita10 mihaita10 Buna ziua, 1) Am fost functionar public, incadrat inspector la biroul resurse umane, mi- am dat demisia din functionar public, am dat concurs pe un post ... (vezi toată discuția)