avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitionare bun fara plata TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitionare bun fara plata TVA

Salutare,

Detin o societate ce este neplatitoare de TVA si doresc sa imi achizitionez un autoturism pe societate. Fiind neplatitor de TVA in momentul achizitionarii pot cere vanzatorului sa treaca la TVA valoarea 0 cand imi emite factura ? TVA-ul ce urma a fi incasat de la mine sa il plateasca (deduca) el direct ?

Acelasi lucru s-ar putea realiza si la leasing?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri :)
Cel mai recent răspuns: JustinV , utilizator 22:13, 25 Septembrie 2011
Vanzarea cumpararea de bunuri mobile nu este o operatiune din sfera celor scutite de plata TVA. Vanzatorul nu poate emite factura fara TVA, decat pentru anumite operatiuni care sunt scutite de plata TVA. El poate sa plateasca TVA ul doar in baza facturii emisa cu TVA.
Multumesc pentru raspusul prompt. Care ar fi operatiunile din sfera celor scutite de plata TVA ?
Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2011
JustinV, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare fara tva Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Suntem o societate prestari servicii auto, platitoare de TVA . Avem un autoturism din parcul propriu in leasing (in desfasurare), care are o ... (vezi toată discuția)
Tva in ue cristian_conea cristian_conea Voi infiinta in aceasta perioada o Intreprindere individuala - consultanta. Clientul meu este strain, din UE, platitor de TVA. Facturile pe care le emit pot fi ... (vezi toată discuția)
Deducerea de tva la achizitii autovehicule pe firma cristof78 cristof78 salutare doresc sa-mi achizitionez un autovehicul pe firma dar am inteles ca nu se mai poate deduce tva-ul. din ce am inteles mai sunt niste portite prin ... (vezi toată discuția)