Bună ziua. Locuiesc la parter într-un bloc de 4 etaje. Subsolul, deasupra căruia se află locuinţa mea, se află într-o stare deplorabilă: ţevi sparte, mizerie pe jos, ţânţari cu duiumul şi, în plus, un miros de canal de-ţi mută nasul din loc. Acum ceva vreme, s-au solidarizat locatarii, au făcut chetă, la care am participat şi eu, şi au reparat acoperişul. Am contribuit şi eu, bazându-mă pe promisiunile vecinilor că ne vom apuca, după aceea, şi de subsol. N-a fost să fie. Orice iniţiativă de-a mea eşuează: ba că li se pare prea costisitoare reparaţia, ba că ei n-au treabă cu subsolul, de vreme ce stau mai sus, ba una, ba alta. Spuneţi-mi, vă rog, cum ar trebui să procedez? Pot să-i oblig cumva pe vecini să participe? Preşedintele asociaţiei de locatari are vreo autoritate în această chestiune? Vă mulţumesc.
Din spusele dumneavoastra inteleg ca asociatia functioneaza dupa cum bate vintu , nu dupa lege. Eu va sfatuiesc ca sa fiti in cunostinta de cauza si sa le aratati legea si conducerii asociatiei ,sa cititi Legea Nr,230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari .Acum sa va raspund pe scurt la problema care va apasa. Toate reparatiile care se fac in afara apartamentelor intra in obligatia asociatiei , fie ca e acoperis ,subsol ,casa scari ,tevi de apa comune ,scurgeri comune,etc. Asociatia trebuie sa aiba un fond de reparatii ,constituit din contributia egala a fiecarui membru, cu care sa repare astfel de strcaciuni . Dumneavoastra va adresati cu o cerere scrisa in dublu exemplar, in care aratati ce probleme va apasa, un exemplar il lasati la asociatie iar unul il opriti cu semnatura de primire a administratorului si stampilata. Daca nici dupa aceasta cerere nu se ia nici o masura ,chemati asociatia in judecata . Banii nu se dau in mina ci la asociatie de unde primiti o chitanta pe care scrie fond de reparatii.
Acoperisul blocului
cossi
Buna ziua! Sunt lacatarul unui bloc cu patru etaje, iar apartamentul meu este la ultimul etaj. Cand am cumparat apartamentul acesta era acoperit jumatate cu ... (vezi toată discuția)
Curatare subsol
val99
cum se poate obliga asociatia sa participe la curatarea subsolului daca nu toti locatarii sunt de acord? adica subsolul este inundat, tevi sparte, tantari, ... (vezi toată discuția)