avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa de poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa de poluare

Se mai poate cere inapoi taxa de poluare penru o masina recent adusa in tara si de obicei cat dureaza procesul? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Consuela Scarlat , 17:10, 24 Noiembrie 2011
Da, se poate solicita restituirea taxei de poluare daca masina a fost inmatriculata anterior in UE. Daca va incadrati in cele 30 de zile de cand ati primit/luat cunostinta de decizia de calcul faceti contestatie la Adm.Fin.unde ati platit.Cu raspunsul lor ii actionati in instanta. Procesul dureaza de la 6 luni la 1 an si mai bine, in functie de orasul unde ati platit si unde va veti judeca si de gradul de incarcare al instantei respective. De regula se castiga la Tribunal, iar la Curtea de Apel, mai nou, se da termen pana la solutionarea recursului in interesul legii introdus de procurorul general al RO.
Daca nu va incadrati in cele 30 de zile, faceti cerere de restituire la ADm.Fin, asteptati raspunsul, acel raspuns ulterior in contestati la DGFP, iar cu decizia DGFP ii actionati in instanta.
V-as recomanda sa apelati la un avocat pentru intreaga procedura.
chiar daca nu ati contestat decizia de calcul a taxei de poluare , nu este nici o problema. Chiar daca dureaza mult, merita sa incepeti procesul, pentru ca il veti castiga cu siguranta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa prima inmatriculare raoul26 raoul26 Buna ziua, Va rog o intrebare, pentru ca nu am gasit nimic concret prin cautarile mele. Am platit aproximativ 700 eur pentru a-mi inmatricula masina in ... (vezi toată discuția)
Taxa auto jacquelline jacquelline Pentru a inmatricula maina fara plata taxei auto este suficient sa se faca cerere doar la DGFP si Prefectura, sau trebuie facuta cerere si la tribunal? (vezi toată discuția)
Taxa de poluare victoriada victoriada Am platit in 2009 o taxa de poluare ptr a inmatricula o masina. Acum, in 2011, am facut procedura prealabila cu Adm Fin. si mi-au raspuns ca taxa s-a caculat ... (vezi toată discuția)