avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical

Sunt angajata la o firma ( cu contract pe perioada determinata ) de 5 luni , din timpul somajului. S-a ivit o problema de sanatate si drept urmare trebuie sa ma internez si sa am o intervantie chirurgicala , problema e ca cei de la firma mi-au zis ca nu imi platesc concediul medical decat daca am o vechime in firma de peste 6 luni.
Intrebarea mea este daca se poate intampla asa ceva tinanad cont ca concediul medical este platit de casa de sanatate, am fost angajata din timpul somajului (am o vechime de 27 ani ) deci exista continuitate in plata asigurarilor.SE POATE???
Cel mai recent răspuns: munteanmariana , utilizator 20:06, 29 Septembrie 2011
1. Pentru calcularea indemnizatiei pentru concediu medical se completeaza pana la 6 luni cu lunile din somaj.

2. Aduceti adeverinta de la Agentia de Somaj cu indemnizatia primita pe ultimele 2luni de somaj si... s-a rezolvat.

3. Contabilul firmei ar trebui sa stie ca perioada de somaj indemnizat este perioada de cotizare la sanatate, asa cum spune OUG 158/2005:

Art. 7.
- Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevãzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) este de o lunã realizatã în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordã concediul medical.

Art. 8. - (1) Stagiul de cotizare în sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate, prevãzut la art. 7, se constituie din însumarea perioadelor:
a) pentru care s-a achitat contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii de cãtre angajator sau, dupã caz, de cãtre asigurat, respectiv de cãtre fondul de asigurare pentru accidente de muncã şi boli profesionale sau bugetul asigurãrilor pentru şomaj;
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii - concediu medical carinat carinat Buna ziua , lucrez de 1 luna la o firma .. din pacate am avut un accident si am avut nevoie de concediu medical . Am primit concediu medical 7 zile , toate ... (vezi toată discuția)
Plata concediului medical marla1 marla1 Buna ziua, Ma ocup de salarii la firma la care lucrez. Ma confrunt cu situatia in care un angajat intrat in februarie de exemplu, in aprilie isi ia concediu ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu medical daca sunt angajat doar de 2 zile? mircea1987 mircea1987 Sunt angajat din 27 martie 2015 si in urma cu 2 zile am avut un accident in urma caruia nu pot sa lucrez. Medicul de familie mi-a spus ca nu poate sa-mi acorde ... (vezi toată discuția)