avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Preluare intreprindere individuala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Preluare intreprindere individuala

Buna ziua. Am o intrebare: Am un prieten care are o intreprindere individuala. El doreste sa plece din tara si as dori sa preiau eu activitatea intreprinderii lui. Ca sa demarez eu actiunea de infiintare a unei noi intreprinderi individuale dureaza, el avand deja contracte de inchiriere, prestare servicii si tot ce trebuie pentru a desfasura activitatea. Si mai este o problema. I.I. lui este in alta localitatea decat localitatea mea de domiciliu. Cum pot prelua eu Intreprinderea Individuala a prietenului in conditii legale? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: mail_man_ionut , utilizator 10:53, 6 Octombrie 2011
Procedura nu e complicata, in primul rand trb sa mergeti la Registrul Comertului unde are sediul acuma I.I. ca sa deveniti dvs titularul I.I, urmand ca sa schimbati sediul in localitatea dvs si aveti nevoie de urmatoarele acte:
copie BI / CI;

- contract de proprietate (copie legalizata) pe care se poate face un comodat / inchiriere pentru sediul profesional; daca solicitantul provine din mediu rural si nu exista act de proprietate e suficienta adeverinta de rol emisa de primaria locala – in original;
- Documente care sa ateste calificarea / pregatirea / experienta profesionala: diplome, certificate, atestari, etc (copii);

Bafta=D>
Ca sa zic exact el se ocupa de colectare materiale reciclabile iar pentru asta am citit ca trebuia de ai autorizatie de mediu si sa ai unele dotari. El lucreaza in domeniu de peste 2 ani de zile. Autorizatia de mediu este pe numele lui. Eu trebuie sa depun actele pentru o noua autorizatie sau daca preiau II preiau cu totul? Si ce atestate calificare / pregatire / experienta profesinala am nevoie? Eu am terminat Finante Banci iar contractul de proprietate este pe numele parintilor.
Buna ziua. Si eu doresc sa fac acelasi lucru adica sa devin titularul unei firme I.i. pe care a infiintat-o un prieten, el nu a avut activitate si ca sa o inchida il costa ceva iar eu ca sa deschid una ma costa din nou, Gandesc ca pentru a schimba numele titularului nu va fi la fel de scump... Se poate?

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala ametist ametist Ce deosebiri majore exista in forma de redactare si [u]continut[/u] al actului constitutiv pentru infiintarea unei intreprinderi individuale, fata de cel al ... (vezi toată discuția)
Comert prin i.i. Csuri84 Csuri84 Buna, Stie cineva daca o diploma de contabil este suficienta pentru inregistrarea unei Intreprinderi individuale pentru comert in ... (vezi toată discuția)