avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... URGENT..... PRELUNGIRE CONTRACT PE REVISAL NOU
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

URGENT..... PRELUNGIRE CONTRACT PE REVISAL NOU

Buna ziua, va rog mult de tot un raspuns cat mai urgent:
Maine, 04.10.2011 imi expira un contract la salariatul X, iar legal, azi, 03.10.2011 trebuie sa transmit revisalul ptr. contractul care incepe maine. Nu stiu cum sa procedez. Am mers pe Contracte, am dat inregistrare contract pe salariatul x, cu data de 04.10.2011, dar cand am dat salvare mi-a dat eroare, spunandu-mi ca ,,un salariat nu poate avea doua sau mai multe contracte cu norma intreaga''.
Deci: Ii inchid contractul pe data de 04.10.2011, trimit revisalul cu decizia de incetare cf. art. 56 lit i, apoi ii fac prelungire contract cu data de 05.10.2011, si trimit revisalul pe contract? Atunci salariatul X mai are continuitate?
Legea spune: un contract se trimite cu o zi inainte de incepere activitate, iar decizia de incetare in ziua in care ii inceteaza contractul.
Va multumesc mut de tot si astept un raspuns cat mai urgent...... trebuie sa trimit revisalul.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:41, 14 Iunie 2013
Ca sa prelungesti un contract incheiat pe perioada determinata trebuie sa mergi in contracte -modificare- alegi salariatul la care trebuie sa prelungesti si dai continuare pana la rubrica in care apare data sfarsit activitate si modifici aceasta data.
Apoi ii faci un nou CIM. =D>
va multumesc, dar n-am inteles: atunci cum ramane cu modul de transmitere revisal? Trebuie sa inchid vechiul contract maine, cand ii expira, si trasmit revisalul deci maine, pe decizie cu 56 lit. i, iar eu daca merg pe modificare contract - data - atunci eu transmit la itm inchiderea contractului cel nou.
M-am confruntat cu aceeasi situatie, si am intrebat la itm.Incetati contractul pe 4, transmiteti tot pe 4 noul contract cu incepere 5.La vechiul contract data de 4, se considera ultima zi lucratoare, iar la noul contract data de 5, prima zi lucratoare, deci are continuitate.
Incetare cim actual astazi 03.10.2011.
Tot astazi dupa ce se face incetarea cim vechi se incheie cim nou incepand cu data de 04.10.2011.
Se transmite Revisal azi si cuprinde ambele operatii in termenul legal.
Succes!

Alte discuții în legătură

Revisal - contract perioda determinata Elssa Elssa Am incheiat un contract pe durata determinata 3 luni. Data incheire contract 01.07.2011. In contract am completat asa: perioada determinata 3 luni cuprinsa ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata loredanaelena loredanaelena buna ziua, am un salariat care are cim pe durata determinata pana la data de 01.10.2011(pica sambata)si vreau sa ii prelungesc cim pe durata nedeterminata. ... (vezi toată discuția)
Transformare cim perioada determinata in nedeterminata mirela2000 mirela2000 Buna ziua, Cum pot transforma CIM din durata determinata in durata nedeterminata fara a se pierde nici o zi de lucru pentru salariat? Este suficient un act ... (vezi toată discuția)