avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Procedura registru schimbare sediu declarare punct de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Procedura registru schimbare sediu declarare punct de lucru

Am reusit sa fac cesiunea la RC Bucuresti si mi s-a spus ca e sediul expirat. Vreau sa schimb sediul la alta adresa si sa deschid un punct de lucru dar in Ilfov.

Intrebrea mea este;
Pot sa fac un singur dosar pentru schimbare sediu si pentru deschidere punct lucru? Sau pentru punctul de lucru tb sa ma duc in alta parte?

Multumesc
:love2:
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 14:21, 30 Septembrie 2008
Faceti un act aditional la contractul de societate in care mentionati tot ce doriti sa faceti si-l depuneti la Registru.
Daca credeti ca va putem ajuta va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail.
Nu am inteles foarte bine unde e sediul social (chiar si expirat) al societatii.

Oricum... primul pas pe care trebuie sa il faceti este sa intocmiti un act aditional la actul constitutiv al societatii prin care sa hotarati urmatoarele:
1. Schimbarea sediului social in .... (adresa sediu social nou)
2. Deschiderea unui punct de lucru situat in ... (adresa punct de lucru) unde se vor desfasura urmatoarele activitati
.....
..... (coduri CAEN si explicatiile acestora pentru activitatile ce se vor desfasura)
Apoi veti constitui UN SINGUR DOSAR pentru Reg Com in care veti pune urmatoarel documente:
-cerere inscriere mentiuni
-act aditional
-act constitutiv actualizat
-hotarare AGA sau Hotararea Asociatului Unic (dupa caz)
-act de spatiu pentru sediu social nou (extras CF si contract de inchiriere/locatiune/comodat - daca societatea nu este proprietara spatiului nou)
-act spatiu pentru punctul de lucru (idem sediu social)
-declaratia-tip pe propria raspundere (original), semnata de unul dintre asociati/asociat unic/administrator din care sa rezulte, dupa caz, ca:
a) persoana juridica nu desfasoara, la sediul social, activitatile declarate, o perioada de maximum 3 ani (model 1);
b) persoana juridica îndeplineste conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica în domeniul sanitar, sanitar-veterinar,protectiei mediului si protectiei muncii, pentru activitatile precizate în declaratia-tip (model 2).
- aviz de schimbarea destinatiei pentru spatiile sediului social/punct de lucru (daca e cazul)
-taxa de timbru judiciar
-alte taxe calculate de Reg Com pentru efectuarea si inregistrarea mentiunii

Mult succes.
Eu nu inteleg un lucru?, de ce mai e nevoie de act aditional daca tot trebuie sa depunem Act Constitutiv actualizat.
Cu privire la mutarea sediului in alt judet se va face un singur dosar care se va depune la Reg. Com. actual.
Toate modificarile actelor constitutive se fac printr-o singura operatiune la ORC, ceea ce comporta inregistrarea cesiunii, hotararile AGA de dinainte di dupa cesiune, modificarea Actului constititiv, reactualizarea CAEN, etc,etc
Daca nu va descurcati apelati la un profesionist.
Cu privire la sediu poate va faceti doar un pct de lucru care trebuie declarat insa sediul initial trebuie sa existe fie prin reinoirea contractului de spatiu sau printr-o alta modalitate.
In orice caz sediul principal al societatii comerciale nu poate fi omis si trebuie sa fie prevazut in acte, chiar daca il mutati.

Av Anghelus Ion Gabriel
Orice modificare facuta asupra clauzelor inscrise in actul constitutiv al unei societati se face doar in baza unei Hotarari a asocitaului unic/adunare generala a asociatilor.
in baza acestei hotarari se va redacta actul aditional. Pana aici totul este simplu.

Lovindu-ne de o regula simpla, care spune ca judecatorul delegat poate sa soliicite orice alte documente necesare pentru solutionarea mentiunii facute la ORC, si pentru ca noua, romanilor, ne place birocratia si hartogaria multa, de mai bine de un an s-a cerut de acesti ilustrii sa se depun a de fiecare data la ORC cate un act constitutiv actualizat in cazul in care se opereaza vreo modificare asupra lui.

Alte discuții în legătură

Recodificare la declararea pct de lucru !? adina m adina m Daca fac declararea punctului de lucru la ORC trebuie sa fac si recodificarea odata cu aceasta mentiune ? După ce am mentiunea si incheierea de la ORC declar ... (vezi toată discuția)
Prelungire valabilitate sediu secundar miruna.c miruna.c am de facut recodificare si prelungire valabilitate sediu secundar ca sa depun cele 2 acte aditionale la contractul de comodat trebuie dosar separat de cel pt ... (vezi toată discuția)
Schimbare de sediu social ana-maria popa ana-maria popa Buna. Am si eu o intrebare. Daca societatea isi schimba sediul social care e procedura pentru recodificare? (vezi toată discuția)