avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale amenzi neplatite
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

amenzi neplatite

buna ziua dupa aproape 4 ani in care am nu am platit niste amenzi acum am primit de la primarie o instiintare de plata cu urmatoarele: va invitam ca in termen de 15 zile de la primirea prezentei sa achitati sumele ...... pt care a expirat termenul legal de plata
am aprecia daca sumele datorate ar fi platite cat mai curand posibil ,limitand astfel acumularea de majorari de intarziere =D>
Intrebarea mea este ce se poate intampla daca nu platesc chiar se pot aplica majorari doar sunt amenzi de circulatie pt si cand se prescriu ? va multumesc mult astept raspunsul dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: ContSters145448 , utilizator 19:16, 3 Octombrie 2011
nu exista penalizari la amenzile de circulatie. prescriptia este de 5 ani de zile incepind cu 01 01 a anului urmator celui in care ati luat amenda. orice somatie de plata duce la intreruperea prescriptiei si inceperea unui nou termen de 5 ani. Practic nu veti scapa de amenzile respective.
Intrucat pentru aceste sume nu a intervenit prescriptia va trebui sa le achitati,fara majorari care nu se percep pentru debite reprezentand amenzi.In caz de neplata,se va recurge la executarea silita a bunurilor mobile si/sau imobile, urmaribile,din patrimoniul dumneavoastra.
In caz ca veti avea de rezolvat diverse probleme, care tin de competenta primariei,veti fi conditionat de achitarea obligatiilor restante.
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2011
ContSters145448, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescrieri amenzi rdinamix rdinamix Am primit o amenda de circulatie pentru viteza acum un an si am uitat de ea.Amenzile de circulatie se mai prescriu ?Si daca da la cat timp?In caz contrat apar ... (vezi toată discuția)
Prescriptia executarii amenzilor contraventionale musclecar musclecar buna ziua am si eu o nelamurire Am fost azi la primarie la taxe si impozite din comuna care fac apartin si le-am cerut sa-mi zica ce suma am de platit la ... (vezi toată discuția)
Traversare neregulamentara dianazaharia dianazaharia Buna ziua! am si eu o intrebare : ce se intampla daca nu platesc timp de un an o amenda pentru traversare neregulamentara? (vezi toată discuția)