avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Termen 60 zile absolvire - Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Termen 60 zile absolvire - Somaj

Buna ziua, am sustinut anul acesta examenul de bacalaureat si l-am picat in cele doua sesiuni, (iunie si august), astazi am fost la agentia fortelor de munca din orasul meu sa depun primul dosar insa mi-au comunicat ca este prea tarziu deoarece am depasit cele 60 de zile de la absolvire, insa desi am picat la matematica examenul pot face un simplu calcul:
Am dat examenul in sesiunea august-septembrie pe 31 august, rezultatele finale fiind afisate pe 7 septembrie deci nu au trecut inca cele 60 de zile.
Insa poate gresesc si am cateva intrebari:
1) "60 de zile de la absolvire" se refera la 60 de zile de la absolvirea liceului? sau in timp de 60 de zile de la terminarea examenului de bacalaureat?
2) Ce pot face acum?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:09, 6 Octombrie 2011
1. Cele 60 de zile decurg de la absolvirea liceului (fia ca ati luat sau nu bacalaureatul).
2. Va inregistrati la Agentia de Somaj ca persoana in cautarea unui loc de munca si poate veti avea norocul sa vi se ofere unul si mai puteti sa beneficiati gratuit de un curs de formare sau perfectionare profesionala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj? AnDr3eA7 AnDr3eA7 Am termint liceul in vara iar ''doamnele'' de la secretariat mi-au spus ca nu-mi pot elibera diplomele deoarece sunt printre multii elevi picatii la ... (vezi toată discuția)
De cand curg cele 60 de zile de la absolvirea unei institutii de invatamant ? rrobyfm rrobyfm Buna ziua. am o cunostinta care a absolvit liceul in sesiunea IUNIE-IULIE 2011. V-as ruga sa-mi spuneti si mie de la ce data se scurg cele 60 de zile in care ... (vezi toată discuția)
Somaj malik malik Buna ziua, daca am absolvit liceul anul trecut si am picat la Bacalaureat, anul acesta dupa ce dau prima sesiune si sa spunem prin absurd ca nu il iau, imi pot ... (vezi toată discuția)