avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mituire si santaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mituire si santaj

sunt angajata la o firma privata si am contract de munca pe perioada nedeterminata. am niste probleme personale, dar asta nu este problema angajatorului. zilele acestea patroana mi-a propus ca imi da 100 de euro sa imi plateasca divortul de sot, daca nu accept colaborarea noastra se incheie. consider ca nu e treaba ei si nu are dreptul sa ma trateze asa. ce pot face in sensul acesta, deoarece mi-a dat termen sa lucrez la ea pana la inceputul lui noiembrie.
Cel mai recent răspuns: iulia. , utilizator 11:21, 11 Octombrie 2011
patroana vrea sa va ajute sa dati randament la locul de munca... daca veniti mereu batuta sau plansa sau nu va puteti concentra, atunci este normal ca doreste sa ia masuri... In sensul asta trebuie sa interpretati gestul ei
este relativ ambiguu ce ne scrieti....
sa inteleg ca sefa dv. va cere sa divortati de sot pana in luna nov. si va mai da si 100e.???
Daca am inteles bine....atunci :
1. ce interes ar avea, aceasta ''sefa'' ca sa va desparta?
2. ce repercursiuni ar avea asupra dv. daca nu acceptati banii de la ea, si nici nu divortatide sot???
Cazul necesita o expunere mult mai clara de motive pentru a intelege mai bne despre ce este vb. in speta..
Recomand sa se apeleze la un avocat, daca situatia este critica, cu atat mai mult daca dorit sa va despartiti de sot...
Cu stima
luare de mita- Fapta funcţionarului care, direct sau indirect, pretinde sau primeste bani sau alte foloase care nu i se cuvin, ori accepta promisiunea unor astfel de foloase sau nu o respinge, in scopul de a indeplini, a nu indeplini, ori a intarzia indeplinirea unui act privitor la indatoririle sale de serviciu sau in scopul de a face un act contrar acestor indepliniri”
dare de mita- coruperea prin promisiunea, oferirea sau darea unor foloase materiale in modurile si scopurile aratate in articolul 254 din Codul penal , si anume: oferirea unui functionar de foloase care nu i se cuvin in vederea indeplinirii sau întarzierea indeplinirii unor acte privitoare la indeplinirea actelor de serviciu.
Evident nu putem vorbi de mita (nici dare, nici luare) pt ca nu vi se ofera acesti bani in baza calitatii dumneavoastra de functionar public si nici cu scopul de a face ceva cu privire la indeplinirea actelor de serviciu.
Santaj- Constrangerea unei persoane, prin violenta sau amenintare, sa dea, sa faca, sa nu faca sau sa sufere ceva, daca fapta este comisa spre a dobandi un folos injust, pentru sine sau pentru altul.
Cat timp nu puteti dovedi folosul injust pe care angajatoarea l-ar putea avea.. nu putem vorbi nici de santaj.

Am citit si celelalte mesaje ale dumneavoastra unde spuneti ca aveti probleme cu sotul care va maltrateaza fizic si psihic. Aveti probleme cu datoriile la banci pe care nu le puteti plati si, din ce relatati, ati facut aceste datorii la cererea sotului. Povestiti si de ceva probleme cu politia declansate de scandaluri intre sot si parinti dumneavoastra. Mai povestiti si ca parintii doresc sa le evacuati apartamentul.De altfel chiar dumneavoastra va exprimati dorinta de a divorta dar va plangeti de lipsa banilor necesati pentru inceperea demersului.
E evident ca aveti probleme care probabil se rasfrang asupra randamentului dumneavoastra la munca. Interesul angajatorului e sa aiba angajati eficienti. Fiti sigura ca daca o sa va concedieze o sa motiveze hotararea prin lipsa randamentului.De altfel constat ca sunteti angajata de putin timp acolo deci ar putea invoca faptul ca nu va ridicati la asteptarile sale.
Avand in vedere ca justificati imposibilitatea de iesi din acest mariaj care va cauzeaza atatea probleme prin lipsa banilor... ea dorit sa acopere acest aspect. Este evident un ajutor. Cred ca, decat sa incercati sa cautati modalitati de a va indrepta impotriva ei, mai bine ati aprecia ajutorul. Alt angajator v-ar fi concediat fara discutii suplimentare.. si fara a va oferi ajutor in depasirea problemelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un sfat anamariacelik anamariacelik paote cineva sa-mi spuna o cale de arecupera o suma data unei persoane pentru un serviciu neefectuat? mai explicit: o anume persoana angajata la pompieri s-a ... (vezi toată discuția)
Prindere in flagrant cristiursa cristiursa daca unui functionar i se da mita si acesta chema organele abilitate pentru prinderea in flagrant a mituitorului functionarului i se poate imputa ceva (vezi toată discuția)
Coruptie anamariaana anamariaana care este, dupa parerea voastra, diferenta intre dare de mita si luare de mita (nu definitia lor din C.P.) ? (vezi toată discuția)