avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... promovare grad profesional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

promovare grad profesional

buna ziua
fac parte din categoria personalului auxiliar din Ministerul Justitiei, iar in anul 2009 am participat si am promovat un examen de promovare in gradul II. Ma interesa daca in acest an, in luna noiembrie mai pot participa la un astfel de examen, respectiv care sunt criteriile pe care trebuie sa le indeplinesc: 3 ani de vechime in specialitate sau 3 ani de la ultima promovare? Ma interesa in ce lege sa caut.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:12, 13 Octombrie 2011
Nu spuneti nimic referitor la categoria bugetara careia ii apartineti,in speta personal contractual sau functionar public,dar ca regula generala,prin Legea 284/2010,art.26(5)se specifica :

(5) Promovarea în grade sau trepte profesionale imediat superioare se face din 3 în 3 ani, în funcţie de performanţele profesionale individuale, apreciate cu calificativul "foarte bine", cel puţin de două ori în ultimii 3 ani, de către comisia desemnată prin dispoziţie a ordonatorului de credite bugetare, din care fac parte sindicatele sau, după caz, reprezentanţii salariaţilor.

Daca dvs. ati fost ultima oara promovata in noiembrie 2009,in noiembrie anul acesta se implinesc doar 2 ani de la ultima promovare,deci conditia de mai sus nu ar fi indeplinita.
Ultima modificare: Joi, 13 Octombrie 2011
ContSters136493, utilizator
Daca lucrati ca personal auxiliar in cadrul unei instante sau in cadrul unui parchet , atunci va sunt aplicabile prevederile Legii nr.567/2004 care prevede:

Art. 44 (1) Promovarea in functii de executie in grade sau trepte profesionale superioare, in cadrul aceleiasi instante sau aceluiasi parchet, se face prin examen.

2) Promovarea la instante sau parchete superioare se face numai prin concurs, organizat la nivelul curtilor de apel ori al parchetelor de pe langa acestea sau, dupa caz, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie ori la Parchetul National Anticoruptie, pentru personalul auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea, care are o vechime de cel putin 3 ani in functia in care este incadrat si calificativul "foarte bine" in aceasta perioada.

3) Modul de organizare si desfasurare a concursului sau examenului se stabileste prin regulament, aprobat de Consiliul Superior al Magistraturii.

4) Pentru promovarea in functii de executie in cazul informaticienilor, la elaborarea regulamentului prevazut la alin. (3) vor fi avute in vedere, dupa caz, si propunerile ministrului justitiei, ale presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie si ale procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Organizarea sistemului judiciar roman winnie winnie Va rog,un specialist sa-mi spuna unde pot gasi spete de organizarea sistemului judiciar roman si teste grila din aceasta materie ,cit mai repede daca se ... (vezi toată discuția)
Modificare functie mihaela_smintina mihaela_smintina Buna ziua. In noiembrie 2010 am fost angajată pe perioada determinată la un spital medical din oras, ca asistent medical generalist. In noiembrie 2013 am ... (vezi toată discuția)
Stabilire salariu remuss remuss Am si eu o intrebare-Care este salariul unui inspector de specialitate(studii superioare A. pub.)gradul II,gradatia 4 ,personal contractual la o primarie cu ... (vezi toată discuția)