avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Reguli de viata / Principii de viata
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Reguli de viata / Principii de viata

Aseara mi-am luat un pix si o hartie si am inceput sa enumar principiile mele de viata. Dupa ce am terminat de enumerat aceste principii, le-am recitit si eram chiar mandra de mine, gandindu-ma ca sunt o fiinta plina de moralitate =D>. Apoi, am dat peste cele "18 Reguli ale lui Dalai Lama" (pe care cred ca le cunoasteti cu totii) si dintr-o data mi s-a parut ca acele principii ale mele sunt chiar banale. Dar cele care mi-au placut cel mai mult, sunt cele pe care le-a enuntat Steve Jobs si pe care vi le voi reda mai jos.

Steve Jobs spunea intr-un interviu :

Mancam hrana care este facuta de alte persoane. Purtam haine cusute de alte persoane. Vorbim limbile care au fost inventate de alte persoane. Cred ca a venit timpul ca noi sa devenim folositori pentru omenire.

Trebuie mai des sa spunem altora despre ceea ce am facut. Bineinteles, nu fortat, altfel vei speria oamenii.

Am avut multe femei, dar cele mai bune intotdeauna au fost sotiile mele.

Eu – unul dintre putinii oameni, care stie, ce inseamna sa pierzi un sfert de miliard de dolari intr-un an de zile.

TV prosteste si ucide o multime de timp. Opreste-l si vei economisi cateva celule din creier. Dar fii atent, poti sa prostesti si in fata computerului Apple.

A fost o vreme cand am dormit pe podea la prieteni si strangeam sticle pentru a cumpara un burger vegetarian. Acum, dupa ce am primit actiuni si proprietati in valoare de cateva miliarde de dolari, viata mea s-a schimbat, dar nu eu.

Doar avand un scop, viata are sens si satisfactie. Acest lucru nu doar imbogateste sanatatea si longevitatea, dar si ofera un pic de optimism in vremurile dificile.

Nu exista o persoana de succes care niciodata nu s-a impiedicat si nu a facut greseli. Exista doar persoane de succes care au facut greseli, dar apoi au schimbat planurile, bazandu-se pe acele greseli. Eu sunt unul din acele persoane.

Exista o singura modalitate de a face un lucru bun – sa-l iubesti. Daca nu ai ajuns la asta, asteapta. Nu te grabi sa lucrezi.

Faptul ca voi muri in curand – cel mai important instrument care ma ajuta sa fac cele mai importante alegeri in viata.

Pot da afara o persoana, si apoi sa-l sun pentru a discuta un proiect si din nou sa-l angajez. Trecutul nu ma intereseaza, este important doar prezentul.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 23:08, 13 Octombrie 2011
Fiecare om isi traieste viata dupa niste principii,bune.rele,invatate sau de pe la lume adunate-vorba proverbului..

Dintre toate pentru mine mereu a fost acest principiu...

Traieste clipa prezenta ca si cum ar fi ultima. Uita infrangerile de ieri si ignora problemele de maine. Preschimba fiecare zi intr-o imagine de care sa-ti amintesti cu drag peste timp. Si cele mai triste cuvinte pe care sa le rostesti sa fie “De-as mai putea trai o data…”.


O discutie de gen este aici:

www.avocatnet.ro/content/for...

Inchid acest topic deoarece se dubleaza subiectele cu teme asemanatoare.
Multumesc pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hai sa stam in adevar Nicolaie Ciobotaru Nicolaie Ciobotaru A fost o data ca niciodata ca de n-ar fi nu s-ar povesti... la inceputul secolului trecut o Romanie... inca neintregita, cu un popor inca \\"nedospit\\" ... (vezi toată discuția)
10 baloane speculative/situatia actuala in romania rodica_post rodica_post 10 baloane speculative Sursa: Money.ro După balonul imobiliar şi criza subprime, există şi alte bule care s-ar putea sparge în curând. Cei de la ... (vezi toată discuția)
Sfaturi pentru o viata implinita raser raser Dragi forumisti, Nu m-am priceput unde sa incadrez acest subiect. Va rog sa fiti ingaduitori si sa-l asezati Dvs. acolo unde i-ar fi locul. ... (vezi toată discuția)