avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pierdere incheiere intabulare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pierdere incheiere intabulare?

Buna ziua!Va supun atentiei urmatoarea situatie: in decembrie 2003 am contractat un credit ipotecar de la o banca, credit care a fost rambursat integral in luna august anul curent.Am solicitat bancii, la finalizarea contractului de credit ipotecar(dupa plata integrala a acestuia) incheierea de intabulare.Raspunsul bancii: nu se gaseste documentul in arhiva, iar notarul care s-a ocupat la momentul respectiv de documentatie nu mai lucreaza cu banca.Ce e de facut in aceasta situatie?mentionez ca notarul era impus de banca la momentul contractarii creditului, nu eu l-am ales, iar incheierea de intabulare in original a ramas la banca sau la notar...banca zice ca la notar, desi in acelasi timp sustine ca nu e de gasit respectivul notar pentru ca s-a mutat etc.

Intrebarea este: cum fac sa intru in posesia intabularii-exemplarul original?originalul acestu document unde il pot cauta, la cine trebuie sa stea in mod normal?daca originalul s-a pierdut cine poate elibera o copie?si nu in ultimul rand, la vanzarea unui imobil este nevoie de actul de intabulare in original?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
O zi buna tuturor!
Cel mai recent răspuns: Mirela Dragu , Mediator 11:01, 17 Septembrie 2008
incercati sa luati legatura personal cu notarul ( nu prin intermediul bancii), sau la oficiul de cadastru si publicitate imobiliara
Va multumesc pentru sfat, dar din pacate mai am o multime de neclaritati.Voi lua legatura cu toti cei implicati in aceasta poveste, temerea mea cea mai mare este legata de posibilele probleme la vanzarea imobilului in lipsa intabularii in original.
Se merge la Oficiciul de cadastru si publicitate imobiliara si se solicita un duplicat de pe incheierea de carte funciara.
Aici puteti intra in audienta si explica situatia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare in original la banca? bogdanucom bogdanucom In urma contractului de vanzare -cumparare cu ipoteca de la banca, intabularea in original ramane la banca? (vezi toată discuția)
Banca poate detine un act de intabulare in original? uri uri In urma ca 4 ani am cumparat un imobil cu credit ipotecar. Actele de vanzare -cumparare s-au incheiat la banca in prezenta unui notar agreat de banca. Acelasi ... (vezi toată discuția)
Domente necesare vanzarii unui imobil ipotecat crengutamiscalencu crengutamiscalencu Intentionez sa vand o garsoniera pentru care inca mai am credit ipotecar. Ma gandeam sa solicit avans, suma ramasa de achitat. Ce documente sunt necesare si ... (vezi toată discuția)