avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Regretele din viata noastra
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Regretele din viata noastra

Cu siguranta fiecare dintre noi am avut in viata noastra momente de cumpana, in care ne-am intrebat daca am procedat bine intr-o anumita situatie si "cum ar fi fost daca ...?" sau "imi pare asa de rau ca am facut cutare lucru".
Se spune ca "daca nu regreti ceva nu ai constiinta" dar se mai spune si ca "daca regreti prea multe nu mai poti trai prezentul din plin" .
Ei bine, eu regret cel mai mult ca-mi doresc perfectiunea in fiecare clipa, ca nu ma bucur de prezentul care este plin de imperfectiuni (sau cel putin asa il vad eu), prezent pe care sunt constienta ca trebuie sa-l accept si sa-l traiesc din plin.
Mai regret si acele lucruri frumoase pe care nu am stiut sa le apreciez si nici sa ma bucur de ele ...
Regret si toate momentele in care am pricinuit tristete in jurul meu :(
Voi ce regrete aveti ?
Cel mai recent răspuns: Andreea-Ionescu , utilizator 19:48, 26 Aprilie 2012
perfectiunea este monotona,prefer imperfectiunea, ca idee.Doar asa pot fi surprins in fiecare zi :dance3:
In general regretele apar pe fondul inactiunii... abtinerii... si nemultumirii de sine

"Cum ar fi fost daca.... ?"

Cine a luat decizii bune in contextul problemelor ivite nu are regrete.

Regrete are cine a fugit de probleme.
Ultima modificare: Duminică, 16 Octombrie 2011
Roland Mindrila, Avocat
Regrete? Singurul meu regret e ca nu am niciun regret B-)
Just kidding, sigur am , insa, pe de o parte sunt greu de cuantificat acum, iar pe de alta parte nu-mi bat capul cu lucruri din trecut, intrucat vreau sa-mi traiesc prezentul.
Regretele ne amintesc de lucruri pierdute , poate unele din vina noastra, din lipsa de inspiratie sau dintr-o insuficienta maturitate.
Cel mai benefic este, cred eu, sa ne fi invatat lectiile despre pierderi ireversibile, despre greseli aproape nepermise, despre ignoranta....iar lucrurile a caror amintire ne-ar putea face rau, emotional, sa le ,,dosim,, undeva in adancul constiintei....
Am totusi un regret, sau o neimplinire , care ar putea parea cel putin stranie pentru cei care ma cunosc: Ca nu m-am nascut barbat ca sa pot fi mai puternica sau, cel putin ca nu m-am nascut in matriarhat :duh:
Toate cele bune si, nu mai regretati nimic, e tardiv...traiti-va viata cat mai adevarat.
regret ca nu am actionat intotdeauna cum am simtit pe moment. pe termen lung s-a dovedit a fi o greseala. mai regret ca sunt inconjuarat de persoane false ce duc in spat gafe,creeaza altele noi si se scuza cu ipocrizie. regret ca le accept. regret ca nu sunt atat de nesimtit pe cat ar trebui. regret ca am respectat cand inima mi-a spus sa scuip. regret ca sunt prea tanar sa am atat de multe regrete. si nu ne cunoastem atat de bine sa le enumar pe toate.
in numele tuturor regret ca multi incearca sa-si induca starea de bine prin tastatura ca si completare a personalitatii pe care cred ca o au. ca si cum si-ar repara viata pe net.
vrei sa ne imprietenim?
Ultima modificare: Duminică, 16 Octombrie 2011
petre_muncitorul, utilizator
In viata sunt atitea momente..pe unele le pastrez in camaruta momentelor placute,pe cele neplacute le arunc intr-un colt imaginabil din mintea mea.Sunt doua lucruri pe care le regret in viata :faptul ca am creat acel loc imaginabil si faptul ca nu pot uita de el.

Alte discuții în legătură

Intra aici cu sufletul si esti mai acasa ca oriunde... justitiarul3 justitiarul3 Daca iubesti poezia, daca esti fascinat de frumusetea cuvantului... nu sta pe ganduri, scrie, scrie asa cum stii tu, incepe cu putin si mai ales nu-ti fie ... (vezi toată discuția)
Citate si poezii de dragoste ContSters74561 ContSters74561 • Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire... • Iubirea nu e doar un zambet, nu e doar o floare, iubirea e un suflet ranit si apoi ... (vezi toată discuția)
Sfaturi pentru o viata implinita raser raser Dragi forumisti, Nu m-am priceput unde sa incadrez acest subiect. Va rog sa fiti ingaduitori si sa-l asezati Dvs. acolo unde i-ar fi locul. ... (vezi toată discuția)