avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
Salutare! Cu ocazie sustenrii celei de a doua proba(ma refer la sinteza si spete) este permis accesul cu legislatie (codurile necomentate sau adnotate)? Multumesc
doomkikidex a scris:

Salutare! Nu stiu daca s-a mai discutat asta pe forum, dar va rog frumos daca aveti amabilitatea de a-mi raspunde la urmatoarea intrebare: stiti cumva care va fi modalitatea de examinare anul acesta la exam de admitere in barou? la fel cum a fost anul trecut in toamna sau numai grile (asa am auzit de la cineva ca cica anul asta se schimba modalitatea de exam si va fi ca la INM)? Ms frumos anticipat!

Potrivit Hotararii 357/03.03.2012 pt modificarea Regulamentului cadru priv organizarea examenului de primire in profesia de avocat ... examenul va fi organizat in 2 etape: 1. proba eliminatorie tip grila si 2. sustinerea unei probe teoretice si cu caracter aplicativ (cu mentiunea ca pt cei care dau examen ca stagiari aceasta va avea caracater teoretic) .
Eu una nu inteleg exact daca sintagma bolduita se refera si la subiecte clasice sau doar spete :-/
bogdanbb a scris:

Salutare! Cu ocazie sustenrii celei de a doua proba(ma refer la sinteza si spete) este permis accesul cu legislatie (codurile necomentate sau adnotate)? Multumesc

Nu. Conform regulamentului,"este interzis candidatilor ca pe timpul desfasurarii examenului sa detina asupra lor orice surse de informare si mijloace de comunicare de orice fel."

Eu una nu inteleg exact daca sintagma bolduita se refera si la subiecte clasice sau doar spete

Proba a doua va cuprinde atat teorie (sinteza) cat si spete,iar pentru cei care dau examenul pentru dobandirea titulului de av. stagiar la proba 2 va fi doar teorie.
sa inteleg ca, la a II-a proba stagiarii vor da doar teorie nu si spete? eu am inteles ca vor da si spete, in cazul asta am inteles gresit:sorry:
tatianac a scris:

sa inteleg ca, la a II-a proba stagiarii vor da doar teorie nu si spete? eu am inteles ca vor da si spete, in cazul asta am inteles gresit:sorry:

Se vor da atat spete cat si subiecte de teorie.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)