avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
Misha80 a scris:

andreeas1 a scris:

Misha80 a scris:

Buna ziua! Am si eu o intrebare: am constatat ca INM-ul a scos din tematica contractul de inchiriere a locuintei. Oare cei de la UNBR au optat pentru mentinerea lui in tematica sau il vor elimina si ei. Cine stie? Ar trebui sa se gandeasca si ei la o "periere" a materiei pentru examen. A sunat cineva la UNBR in legatura cu data afisarii examenului si a tematicii?

tematica e publicata din luna martie pe siteul unbr :) in tematica pt barou nu este contractul de inchiriere a locuintei :) doar de locatiune. iar data de asemenea se stie din luna decembrie hot. nr 300 din decembrie 2011

:hammer:Multumesc frumos! Nu stiu de ce, dar eu aveam impresia ca este! O sa deschid tematica sa ma uit mai atent, sa nu apuc sa invat aiurea! Tocmai am terminat locatiunea!:coffee:

Citeste cu atentie sa nu inveti ceva in plus, nu ca n-ar fi bine sa stii in plus, dar in cazul nostru cred ca e suficient cat avem de invatat :)) Eu azi am reusit sa termin tot civilul :D spor la invatat! iar in legatura cu sintezele de la nominalex nu m-as baza pe ele, poate doar la recapitulare.

Eu nu inteleg cum puteti sa spuneti ca cititi tratatele stufoase iar sintezele nu sunt bune de nimic dupa parerea voastra, si terminati materia asa repede??? Chiar este imposibil iar eu nu cred asa ceva . Mai bine ar fi sa recomandati cu sinceritate materialele din care va pregatiti.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2012
anca_me, utilizator
anca_me a scris:

Eu nu inteleg cum puteti sa spuneti ca cititi tratatele stufoase iar sintezele nu sunt bune de nimic dupa parerea voastra, si terminati materia asa repede??? Chiar este imposibil iar eu nu cred asa ceva . Mai bine ar fi sa recomandati cu sinceritate materialele din care va pregatiti.

in viata mea nu am invatat din sinteze. doar am recapitulat. nici in timpul facultatii nu invatam dupa cursuri pentru ca nu erau suficiente. nu e imposibil sa inveti din tratate, de exemplu eu il ador pe Neagu si tratatele lui sunt mirifice! una e sa citesti 10 pagini dintr-un tratat sau carte stufoasa si sa inveti ce este important si alta e sa inveti fix 2 pag din sinteza. in tratate sunt multe exemple si eu una inteleg mai bine materia de acolo. vrei sa-ti recomand cartile mele? iar daca ai vointa poti sa inveti in 4 luni cat altii invata in 4 ani. din ianuarie 2012 am inceput sa invat pe bune si am reusit sa invat tot civilul, pen gen si pen special :) ideea nu este sa termini materia, ci sa inveti materia ;) succes!
Bineinteles ca sintezele nu sunt suficiente, sunt doar niste sinteze.
Eu cred ca trebuie sa invatam din cursuri sau tratate, in functie de fiecare si apoi, pentru a mai structura putin materia si pentru a vedea, de fapt, ce trebuie stiut cu sfintenie, invatate si sintezele. Eu acum recapitulez din sinteze dar numai cu codurile si cursurile langa mine pentru a completa sintezele pe unde mai e cazul. Personal, nu ma bazez doar pe ele dar pe mine ma ajuta pentru ca vad exact ce trebuie punctat la subiectele sintetizate.
Repet, asta fac eu, cred ca fiecare ar trebui sa invete asa cum considera pentru ca din punctul asta de vedere fiecare este diferit.
Si mai ales, repetitia este mama invataturii, spor;)
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2012
ana3101, utilizator
nu reusesc sa gasesc tematica pentru admiterea la barou :((, va rog frumos sa-mi puneti link-ul unde o pot vedea. Va multumesc! Spor la invatat!

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)